View Single Post
Vechi 12.01.2007, 17:24:10
ancah
Guest

Implicit

mq: Dupa muscatura a avut pacatul. Asta inseamna, ca Adam si-a facut un sistem de referinta. Puritatea inainte era o stare de fapt de care nu-si dadea seama, fiind in interiorul sistemului. Iesind din sistem, a putut compara. De atunci omul incearca in fel si chip sa faca raiul pe pamant. Iluzie, caci adevaratul rai este si a ramas in cer.
Ceea ce pot adauga, este ca descoperirile importante pe care le-au facut oamenii au fost din inspiratie. Iata ce zice Tutea despre descoperirea legii gravitatiei:" Si eu spun: daca Newton gindea pina la Judecata de Apoi, nu descoperea nimic!
Dar el a fost mult mai intelept. Cand a fost intrebat cum a descoperit gravitatia, a zis: Am fost inspirat.
Pai scrie pe mar, sau scrie undeva in natura ' legea gravitatiei'? Fenomenele lumii interioare si ale lumii exterioare tac. Iar omul autonom si orgolios
creds ca exploreaza lumea interioara si exterioara cu jocul lui de ipoteze si ca descopera ceea ce vrea el.
El cauta; dar eu spun ca el cauta, nu ca afla. Sau daca afla, trebuie sa fie ca Newton, inspirat."
Chiar si verbul "a fi inspirat" are o forma pasiva. Deci cineva inspira pe om.
Am citit acum de curand, si sper sa nu scriu o inexactitate, ca si harul se primeste sub forma de inspiratie. Deci descoperirile sunt efecte ale harului.
Reply With Quote