View Single Post
Vechi 21.05.2009, 02:09:47
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sherlock Holmes, dar tu oare citesti tot ce imi obosesc eu degetele pe clape sa scriu aici? Din ce scriu eu rezulta din vreun mesajel cat de maruntel ca eu nu as crede ca nu avem nevoie de Hristos Dumnezeu ca sa ne mantuim?
Sau ca nu avem nevoie de episcopi si preoti? Pai cine sa savarseasca tainele?
Arata-mi unde am zis eu ceva care sa justifice aceasta intrebare.

Ce are asta de-a face cu spiritul ecumenist? Mai reciteste, ca nu mai rescriu, cum am definit eu spiritul ecumenist ortodox pe care il consider bun. Mi s-au tocit degetele sa-l tot repet. Am tot scris si rasscris ca sa nu se tradeze credinta ortodoxa, nu asta e ecumenismul adevarat. Asa cul il intelegea si p. Staniloae.

Da-mi voie sa-ti pun si eu o intrebare: catolicii cred sau nu in Iisus Hristos Dumnezeu? dar in necesitatea de a avea episcopi si preoti?
Si Steinhardt, credea in Hristos sau nu? Se impartasea sau nu?
draga Fani,

Uneori eu devin tricky,poate ca citesc mesajele tale,dar vreau si sa ajungem undeva...

Urmatoarea intrebare,in continuare la celelalte:

Cum se mintuiesc neopreotestantii ? Au ei taine daca nu au preoti si ierarhi ?
Cum se mintuiesc evreii ? Cred ei in Dumnezeu ?

Si daca imi raspunzi ca se mintuiesc...mai este nevoie de ierarhi si preoti ortodocsi pentru mintuire?
Mai este nevoie de Iisus Hristos Dumnezeu pentru mintuire ?

Bine,aceasta intr-un anume spirit ecumenist...la care se gindeste toata lumea,mai putin unii...cinste lor!
...
Cred ca vom avea un drum lung pe acest topic...mai lung ca la Facere.