View Single Post
Vechi 12.01.2007, 19:41:16
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
mq in ultimul tau mesaj ai un cuvint: "traii". Asta presupune viata si exclude bibeloul. Bibeloul exista, nu traieste. Ori in Rai se traieste, ai spus-o tu singur. Ca nu se traieste ca pe pamint este sigur dar nici nu existam doar. Este ca in starea de vis. Existi, gindesti, traiesti...desii trupul este (ca si ) mort.
Dar ai ajuns deja pe alt "level" la un alt fel de rationament ne-incorsetat in timp , spatiu si fara necesitati fiziologice. Adam a dat nume animalelor. Cum daca nu rationa? Ii curgeau cuvintele din gura? Cum a stat de vorba cu sarpele? Cum a actionat mincind din mar....toate astea ca bibelou? (te rog sa nu-mi vii cu teorii de tipul Matrix!)
Nu lua cavantul "bibelou" la propriu. Credeam ca iti dai seama ca nu ma refeream ca vom fi facuti din portelan.

Daca vrei inlocuieste cuvantul "Bibelou" cu "caine" si atunci reia rationamentul.
Nu cred ca avem timp pentru intelegerea asa de defectuoasa a mesajelor noastre.

Iar daca eu gresesc si te-am judecat gresit atunci o sa-ti dau o tema de gandire la care nu cred ca vom gasi vreodata solutia: ce este viata (a trai) ? Nu de grabi sa raspunzi pentru ca s-au scurs tone de cerneala incercand sa se raspunda la aceasta intrebare. Parerea mea ca este o notiune abstracta, la fel ca timpul si infinitul care nu isi poate gasi un corespondent in realitate.
Reply With Quote