View Single Post
Vechi 22.05.2009, 01:06:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Fani, dupa Intalnirea ecumenica de la Sibiu, unde s-au luat multe hotarari, printre care sa se tina Liturghii ecumenice, a avut loc in Norvegia o asemenea Liturghie, la care au participat membri din toate confesiunile, inclusiv ortodoxa. Au cantat cantece ritmate, au tinut cuvantari pe tema mediului, dar nu prea am auzit numele Domnului. Cu alte cuvinte a fost ca o sedinta despre problema mediului.
Dealtfel protestantii si-au propus la Sibiu sa reformuleze biblia, pentru ca tineretul nu-i mai intelege limbajul. Si catolicii au facut la Iasi o traducere libera a bibliei, care a iesit, daca e sa-i credem pe ei, o catastrofa.
Ca sa nu reiau tot ce s-a discutat cu acea ocazie la Sibiu, caci este semnificativ, voi scoate la suprafata topicul referitor la Intalnirea de la Sibiu, spre sa-l gasesc.
Da, scoate-l. Nu am auzit despre aceasta intalnire si nu am auzit niciodata sa se fi hotarat sa se tina 'liturghii ecumenice'. Nu am vazut nicodata asa ceva. Nu este vorba doar de slujba de rugaciune, fara euharistie? caci altfel nu vad cum ar fi, deoarece nici orttodcsii, nici catolicii nu accepta sa se impartaseasca la ceilalti. (nu suntem in copnuniune&agrave Mi se pare o aiureala.
Reply With Quote