View Single Post
Vechi 22.05.2009, 12:06:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Vorbind de cosmologie: sunt cateva articole noi pe crestinortodox.ro, doua iar de p Costache:
http://www.crestinortodox.ro/sanatat...e-traditionala
http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...ratului-biblic
Eu am sa incerc mai intai sa mai citesc si pe urma sa mai vobesc pe aici. Zic incerc.. ;-)
Inca unul mai recent:

http://www.crestinortodox.ro/sanatat...eratul-facerii

Hai sa incerc si eu sa-mi dau cu parerea relativ la zilele a treia si a patra.

Unii spun ca zilele nu sunt prezentate in mod cronologic si ca in mod deliberat s-a asezat facerea vegetatiei dupa crearea Soarelui, pentru ca popoarele din vechime care zeificau Soarele ca dumnezeu creator sa nu mai aiba motive sa creada ca Soarele este sursa vietii argumentand cumva scriptural...

In fine, altceva vreau sa zic. Eu inteleg pamantul, uscatul si apele inceputurilor ca fiind reprezentari ale materiei originare (creata, facuta, nu preexistenta) care ulterior a fost transformata de Duhul Sfant din starea haotica initiala in cosmosul oranduit sau organizat.

Dupa ce lumina a fost despartita de intuneric...

[COLOR=DarkRed]"Da, aici poate sa-ti raspunda Steven Weinberg in Primele trei minute ale Universului. Cand Universul-copil era mic in dimensiune (finit si fara margini), atunci materia si antimateria se luptau pentru suprematie in Univers. Quarcii interactionau cu antiquarcii rezultand fotoni si asta se intampla pretutindeni in spatiul abia format. Era o mare de lumina, pentru ca fotonii aveau viteza pe care o stii si ajungeau foarte rapid de unde au plecat, circuland in toate directiile si revenind iarasi in locul unde s-au format. Si din o parte din fotoni se transformau din nou in materie si antimaterie si tot asa... Intre timp Universul isi accelereaza expansiunea si spatiul devine tot mai mare si lumina scade din ce in ce mai mult, treptat, pe masura ce materia castiga teren si fotonii nu mai ajung asa de repede de unde au plecat. Si iata ca Dumnezeu desparte lumina de intuneric."[/COLOR]

...si pamantul de ape, iata ca peste tot in acest spatiu mort exista "pamant" si "ape", insa viata inca nu exista nici macar in stare latenta pana ce Dumnezeu a poruncit:

"Să dea pământul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa, după felul și asemănarea ei, și pomi roditori, care să dea rod cu sămânță în sine, după fel, pe pământ!"

Si astfel, in anumite locuri din Univers, materia moarta a inceput sa invie, sa dea viata din sine, la porunca Cuvantului si prin pronia Duhului Sfant. Si asta fara Sori sau stele, caci viata nu depinde neaparat de caldura vreunui astru, ci numai de voia Lui Dumnezeu.

Si iata ca apoi incepe ziua a patra, cand Dumnezeu a facut stelele si Soarele nostru, tot din acel "pamant" primordial, dar care continea viata in sine, macar si in stare latenta. Ziua aceasta, ca si celelalte, poate sa fi durat si miliarde de ani, pana ce a aparut si Soarele nostru in modul unanim acceptat de stiinta moderna.

Intre timp, planeta noastra ia incet fiinta si acele "seeds of life" sunt purtate de pronia divina si ajung si pe Terra, insamatand in acest fel si planeta noastra, la fel ca si alte planete ale galaxiei noastre si ale fiecarei galaxii in parte.

Am postat doar un gand care mi-a venit astazi in minte, citind linkul pe care l-am pus mai sus...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote