Citat:
În prealabil postat de topcat
|
Acolo spune asa:
- Define the question
- Gather information and resources (observe)
- Form hypothesis
- Perform experiment and collect data
- Analyze data
- Interpret data and draw conclusions that serve as a starting point for new hypothesis
- Publish results
- Retest (frequently done by other scientists)
deci este un cerc continuu, o analiza si multe reanalize la perioade de timp.
Probabil Darwin se afla la pasul 6 cand a tras acea concluzie.
Deci afirmatia mea [ca Darwin a pus bazele unei credinte] este falsa deoarece, considerand informatiile din acea vreme, afirmatia lui Darwin era adevarata.
Astazi, stiind ca celula este elementul de baza a oricarei vietati, s-a putut demonstra [prin dovezi stiintifice] cum a aparut celula?
Citat:
Nu neaparat, nu trebuie sa existe un plan
Daca exista niste legi, nu trebuie sa existe neaparat un plan pentru a se dezvolta ceva.
|
Totusi existenta unor legi presupune si capacitatea de a prezice viitorul. De exemplu: stii ca daca arunci o piatra in sus, de fiecare data va cade. De mici copii am fost invatati asa si ne supunem; dar totusi Cine spune ca trebuie sa fie asa?
Cu toate acestea, exista si exceptii de la lege!
De exemplu:
- exceptii de la legea gravitationala: am vazut mai demult la TV un om care oprea lumea pe strada si se ridica ~50cm de la sol - datorita demonilor carora le slujea
- exceptii de la alte legi: in timpul cat era in pustie, Parintele Cleopa se ducea la Mos Martin cand era mai frig (dupa cum singur a afirmat); am fost sa sarut moastele Parintelui Ilarion Argatu imediat dupa ce a fost dezgropat - ce mireasma de mir am simtit in acel moment! sotia mea l-a sarutat mai inainte si a spus ca nu a simtit mirosul, dar ca a simtit o pace neobisnuita.
- o alta exceptie este Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant in noaptea de Inviere, si exista numeroase exceptii. Dar toate acestea nu sunt aleatoare.
Citat:
Simplu vorbind, la fel a aparut si omul
|
Dar noi stim amandoi ca formarea moleculei de apa a fost dovedita stiintific prin multe experimente si aceasta metoda se foloseste astazi, fiind un adevar de necontestat.
Dar aparitia omului nu a fost dovedita stiintific (precum formarea moleculei de apa) si nici nu se foloseste astazi aceasta metoda de aparitie a omului, deci nu sunt asemanatoare afirmatiile.
Citat:
asa cum?
|
Asa: formarea moleculei de apa dintr-un atom de Oxigen si doi atomi de Hidrogen.
Citat:
nu stiu
nu neaparat aceste legi fizice trebuie date de cineva
|
Un exemplu: formula care sta la baza formarii numerelor aleatoare folosita la calculatoare este una care poate fi prezisa, totusi simuleaza un numar ce poate fi considerat [dar nu este] (perfect) aleator. Aceasta formula este creata de ratiunea unui om.
Logic, daca aceasta formula (pentru returnarea unui numar aleator) a trebuit gandita, oare nu orice formula trebuie gandita in prealabil? Deci, Cine a gandit, in prealabil, aceste legi fizice?
Doamne ajuta !