Citat:
Īn prealabil postat de 2io
Acolo spune asa:
- Define the question
- Gather information and resources (observe)
- Form hypothesis
- Perform experiment and collect data
- Analyze data
- Interpret data and draw conclusions that serve as a starting point for new hypothesis
- Publish results
- Retest (frequently done by other scientists)
deci este un cerc continuu, o analiza si multe reanalize la perioade de timp.
Probabil Darwin se afla la pasul 6 cand a tras acea concluzie.
Deci afirmatia mea [ca Darwin a pus bazele unei credinte] este falsa deoarece, considerand informatiile din acea vreme, afirmatia lui Darwin era adevarata.
|
Ai inteles perfect ceea ce am vrut sa zic
Citat:
Astazi, stiind ca celula este elementul de baza a oricarei vietati, s-a putut demonstra [prin dovezi stiintifice] cum a aparut celula?
|
Nu, exista teorii doar, din cite stiu eu
Citat:
Totusi existenta unor legi presupune si capacitatea de a prezice viitorul. De exemplu: stii ca daca arunci o piatra in sus, de fiecare data va cade. De mici copii am fost invatati asa si ne supunem; dar totusi Cine spune ca trebuie sa fie asa?
Cu toate acestea, exista si exceptii de la lege!
De exemplu:
- exceptii de la legea gravitationala: am vazut mai demult la TV un om care oprea lumea pe strada si se ridica ~50cm de la sol - datorita demonilor carora le slujea
- exceptii de la alte legi: in timpul cat era in pustie, Parintele Cleopa se ducea la Mos Martin cand era mai frig (dupa cum singur a afirmat); am fost sa sarut moastele Parintelui Ilarion Argatu imediat dupa ce a fost dezgropat - ce mireasma de mir am simtit in acel moment! sotia mea l-a sarutat mai inainte si a spus ca nu a simtit mirosul, dar ca a simtit o pace neobisnuita.
- o alta exceptie este Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant in noaptea de Inviere, si exista numeroase exceptii. Dar toate acestea nu sunt aleatoare.
|
Nu exista exceptii demonstrate stiintific
In momentul in care exista exceptii confirmate, ele trebuie inglobate intr-o teorie care de obicei include si teoria veche.
Citat:
Dar noi stim amandoi ca formarea moleculei de apa a fost dovedita stiintific prin multe experimente si aceasta metoda se foloseste astazi, fiind un adevar de necontestat.
Dar aparitia omului nu a fost dovedita stiintific (precum formarea moleculei de apa) si nici nu se foloseste astazi aceasta metoda de aparitie a omului, deci nu sunt asemanatoare afirmatiile.
|
Intr-adevar, nu a fost demonstrata intr-un mod identic. Insa evidentele ne spun ca aparitia omului a fost posibil intr-un mod natural si inca nu am ajuns la o pozitie in care sa fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Din contra, prin coroborarea datelor din mai multe discipline stiintifice, inclusiv medicina sau psihologie, putem ajunge la concluzia destul de convingatoare ca totul din om, inclusiv gindirea a aparut prin evolutie prin selectie naturala.
Citat:
Asa: formarea moleculei de apa dintr-un atom de Oxigen si doi atomi de Hidrogen.
|
Din cauza ca in natura exista niste legi pe care speram ca le putem intelege
Citat:
Un exemplu: formula care sta la baza formarii numerelor aleatoare folosita la calculatoare este una care poate fi prezisa, totusi simuleaza un numar ce poate fi considerat [dar nu este] (perfect) aleator. Aceasta formula este creata de ratiunea unui om.
Logic, daca aceasta formula (pentru returnarea unui numar aleator) a trebuit gandita, oare nu orice formula trebuie gandita in prealabil? Deci, Cine a gandit, in prealabil, aceste legi fizice?
|
Nu neaparat. O solutie simpla este existenta a unor infinte universuri, fiecare cu alte legi, aleatoare si acestea. Unul dintre aceste universuri se intimpla sa fie al nostru.
Nu zic ca e asa, insa nu neaparat trebuie sa exista cineva rational care sa dea niste legi.