Citat:
În prealabil postat de topcat
Nu, exista teorii doar, din cite stiu eu
|
Deci din nimic pana la formarea unei celule a unei vietati nu sunt dovezi stiintifice.
Dar de la existenta unei singure celule a unei vietati pana la formarea oricarui organism viu (aceasta presupune deja mai multe celule ce lucreaza ca un sistem) sunt dovezi stiintifice?
Citat:
Nu exista exceptii demonstrate stiintific
In momentul in care exista exceptii confirmate, ele trebuie inglobate intr-o teorie care de obicei include si teoria veche.
|
Totusi in fiecare an se demonstreaza (cu dovezi reale) ca Lumina Sfanta coboara doar la Sfantul Mormant, doar la Sfanta Slujba Ortodoxa a Invierii.
Unde au inglobat oamenii de stiinta aceste exceptii?
Sau: La Mitropolia Iasi se afla moastele Sfintei Parascheva. Acest trup a murit de mai bine de 350 de ani. Aceasta exceptie (ca un trup mort sa nu putrezeasca - sa nu mai mentionez sa miroase a mir si toate celelalte) a fost inglobata in vreo teorie oamenii de stiinta?
Citat:
Intr-adevar, nu a fost demonstrata intr-un mod identic. Insa evidentele ne spun ca aparitia omului a fost posibil intr-un mod natural si inca nu am ajuns la o pozitie in care sa fie nevoie sa apelam la forte supranaturale.
|
Sau, mai bine spus, am ajuns la o pozitie in care sa
nu mai fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Asta ai vrut de fapt sa spui, nu-i asa? Deoarece istoria nu cunoaste nici un popor fara credinta in forte supranaturale.
Citat:
Din contra, prin coroborarea datelor din mai multe discipline stiintifice, inclusiv medicina sau psihologie, putem ajunge la concluzia destul de convingatoare ca totul din om, inclusiv gindirea a aparut prin evolutie prin selectie naturala.
|
Si totusi oamenii de stiinta nu pot explica multe fenomene ce se petrec la Sfanta Slujba Ortodoxa (spre exemplu atunci cand se scot dracii dintr-un om demonizat).
Citat:
Din cauza ca in natura exista niste legi pe care speram ca le putem intelege
|
Ai folosit termenul "speram" pentru mine? sau asa crezi tu? Deoarece in momentul in care speram ca le putem intelege, noi speram ca putem trage concluzii, deci speram ca sunt si adevarate [concluziile], deci este posibil ca sa nu fie adevarate.
In credinta noastra ortodoxa, Adevarul este si este trait, fara nici un dubiu. Trebuie doar gustat.
Citat:
Nu neaparat. O solutie simpla este existenta a unor infinte universuri, fiecare cu alte legi, aleatoare si acestea. Unul dintre aceste universuri se intimpla sa fie al nostru.
|
Totusi toate universurile au fost create dintr-unul, corect? Care avea legi aleatoare. Sa inteleg ca aceste legi nu erau perfect aleatoare (ai mentionat intr-un mesaj anterior), deci aveau o Logica.
Citat:
Nu zic ca e asa, insa nu neaparat trebuie sa exista cineva rational care sa dea niste legi.
|
Nu as putea sa-ti dau un link la o pagina de psihologie sau de logica umana, deoarece nu m-au pasionat aceste stiinte, dar stiu ca orice om rational se intreaba la fiecare lucru : "care este cauza?".
Doamne ajuta !