View Single Post
Vechi 22.05.2009, 15:13:05
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu cred ca tu nu cunosti ecumenismul decat din cartile si siturile antiecumeniste. Partea lui pozitiva - de care zici si tu totusi, ca in aceasta cutie se afla si comori - nu o cunosti.
In ultima fraza descrii ceva ce nu-si doreste nici un ecumenist ortodox serios...

Eu cred ca la miscarea ecumenica cei care partoicpa cu dragoste de Dumnezeu si de semeni participa tocmai spre mantuirea lor si a altora, pt ca isi fac datoria. Eu cunosc asemenea oameni.

Cred ca ai inteles-o prea personal si pe Noesisaa care vorbea in general si nu te acuza pe tine in mod special. Acuza un anumit tip de discurs plin de ura si mandrie care din pacate este vehiculat de unii pe acest forum. (Sunt de acord cu ceea ce scrie ea)

In ceea ce priveste sfintii sau parintii recunoscuti citati, eu am citat altii care sunt ori pentru, ori nu impotriva ecumenismului. Cel mai interesant caz este al parintelui Staniloae care este tot citat ca fiind impotriva pe baza unui interviu dubios, dar care intr-o carte publicata vorbeste asa de bine de ecumenism, iar eu am marturia duhovnicului meu care l-a cunoscut personal ca participa la intalniri ecumenice si era bun prieten cu teologi catolici la Köln (si nu, sa stii ca te pot asigura ca nu este nimic mai strain de acest parinte decat masoneria...). Asa ca tema este deschisa si nu cred ca putem fi atat de categorici impotriva acestei miscari cum esti tu. Dar nu este o acuzatie, nu o lua personal.. Este o contributie la discutie. ;-)
Parintele Staniloaie este recunoscut ca teolog, nu si ca sfant. Ca om, putea sa mai si greseasca, mai ales ca acolo sus bat vanturi puternice si uneori teologii mai fac si compromisuri, caci oameni suntem si stim ca oameni sunt si ei. Eu am incredere in sfinti. Tot datorita unui duhovnic bun sunt si eu asa de convinsa ca am dreptate. Vezi www.parintelenicugabriel.ro.
Reply With Quote