View Single Post
Vechi 22.05.2009, 15:26:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de 2io Vezi mesajul
Deci din nimic pana la formarea unei celule a unei vietati nu sunt dovezi stiintifice.
Dar de la existenta unei singure celule a unei vietati pana la formarea oricarui organism viu (aceasta presupune deja mai multe celule ce lucreaza ca un sistem) sunt dovezi stiintifice?
O dovada stiintifica ar fi crearea unei celule prin simularea conditiilor de acum sute de milioane de ani. Se lucreaza la asta.
Din pacate, nu pot exista fosile de celule simple, insa pe aproape, da, si s-au descoperit.

Citat:
Totusi in fiecare an se demonstreaza (cu dovezi reale) ca Lumina Sfanta coboara doar la Sfantul Mormant, doar la Sfanta Slujba Ortodoxa a Invierii.
Unde au inglobat oamenii de stiinta aceste exceptii?
Sau: La Mitropolia Iasi se afla moastele Sfintei Parascheva. Acest trup a murit de mai bine de 350 de ani. Aceasta exceptie (ca un trup mort sa nu putrezeasca - sa nu mai mentionez sa miroase a mir si toate celelalte) a fost inglobata in vreo teorie oamenii de stiinta?
Nu stiu ce inseamna pentru tine dovada reala, dar oamenii de stiinta nu au acces si nu au facut studii despre aceste dovezi reale. In consecinta, oamenii de stiinta nu se pot exprima decit intr-un mod sceptic.

Citat:
Sau, mai bine spus, am ajuns la o pozitie in care sa nu mai fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Asta ai vrut de fapt sa spui, nu-i asa? Deoarece istoria nu cunoaste nici un popor fara credinta in forte supranaturale.
Da, poti spune si asa.

Citat:
Si totusi oamenii de stiinta nu pot explica multe fenomene ce se petrec la Sfanta Slujba Ortodoxa (spre exemplu atunci cand se scot dracii dintr-un om demonizat).
Repet, stiinta nu isi poate explica ceva ce nu studiaza. poate doar sa isi exprime o opinie sceptica, avind in vedere experienta sa

Citat:
Ai folosit termenul "speram" pentru mine? sau asa crezi tu? Deoarece in momentul in care speram ca le putem intelege, noi speram ca putem trage concluzii, deci speram ca sunt si adevarate [concluziile], deci este posibil ca sa nu fie adevarate.
In credinta noastra ortodoxa, Adevarul este si este trait, fara nici un dubiu. Trebuie doar gustat.
Oamenii de stiinta au si ei o credinta, anume ca universul poate fi pina la urma inteles.

Citat:
Totusi toate universurile au fost create dintr-unul, corect? Care avea legi aleatoare. Sa inteleg ca aceste legi nu erau perfect aleatoare (ai mentionat intr-un mesaj anterior), deci aveau o Logica.
Habar n-am daca exista mai multe universuri si mai ales habar n-am daca acestea au fost create dintr-unul singur.
Habar n-am de ce acest univers are vreo logica.
Dar nu inseamna ca daca tu dai vina pe Dzeu pentru asta, tu stii de ce universul are vreo logica.
Citat:
Nu as putea sa-ti dau un link la o pagina de psihologie sau de logica umana, deoarece nu m-au pasionat aceste stiinte, dar stiu ca orice om rational se intreaba la fiecare lucru : "care este cauza?"
Trebuie sa ne maturizam si sa intelegem ca pot exista si intrebari fara raspuns
Reply With Quote