View Single Post
Vechi 22.05.2009, 15:40:30
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai fratilor da nu auziti ca cei de la Geneva au venit la parintele Cleopa sa il intrebe daca sa cheltuiasca bani cu ecumenismul lor ca ei vor sa se unifice bisericile crestine.
Parintele Cleopa le-a zis ca mai sunt "multi munti de trecut" pana la aceasta,adica pana la intoarcerea lor la crestin ortodoxie,da initiativa este buna.
Nu ati auzit de vorba "cum vor crede de nu vor auzi"?

Acum Sfintii Apostoli ce trebuiau sa faca sa zica "Sa ii determine Duhul
Sfant pe cei care nu cred in Domnul nostru Iisus Hristos sa vina acia la Ierusalim si noi sa ii botezam. Noi ne ducem sa propovaduim pe Domnul nostru Iisus Hristos ca ne spurcam intalnindu-ne cu paganii!"
:))

Oare asa au facut Sfintii Apostoli sau i-a trimis Duhul Sfant pe fiecare pe unde sa propovaduiasca?
Si de ce ma rog Duhul Sfant nu i-a dus pe nori si s-au dus pe jos,cu corabia,cu caruta cu ce mijloace de transport erau pe atunci?

Normal Biserica Ortodoxa Romana participa la discutiile acestea spre a determina pe aceia sa vina la crestin ortodoxie.
Parintele Staniloae a zis despre ecumenism ce stim ca a zis da a zis Parintele Staniloae sa nu mai participe BOR la discutiile ecumenice?
Eu nu stiu dar nu cred sa fi zis asa ceva.
Acum referitor la relatiile BOR cu BC: parintele Staniloae a zis ca BOR si BC sa se uneasca ca doua surori vedeti in cartea scoasa la editura Anastasia.
(e vorba de cartea "Sapte dimineti cu parintele Staniloae" de la editura Anastasia.)
Reply With Quote