Am cautat acest topic pentru ca nu-mi place sa deschid unul nou si nici nu ar avea rost.
Am si eu o intrebare legata de sanatate.
De cand ma stiu am avut si am tensiunea mica, nu am facut nici un demers in acest sens, fiind, de altfel o persoana care nu baga in seama problemele de sanatate fizica, ci doar tulburarile psihologice, daca apar...Insa, acum stiu ca problemele de ordin fizic pot sa genereze probleme de ordin psihic.
Doresc sa intreb si eu, cum poate influienta sanatatea unui om, tensiunea mica a acestuia ? Stiu ca tensiunea mare presupune o atentionare mai aparte, aceasta duce la probleme mai evidente, decat tensiunea mica. Dar, as dori, totusi, sa stiu ce disfunctii pot aparea la nivelul organismului datorita tensiunii mici a unui om ? iar aici ma refer la probleme de ordin fizic, cat si psihologic.
Am si ceva probleme de inima, descoperite cu multi ani in urma, insa am ignorat in totalitate tratamentul recomandat pentru acestea, traind (atunci), intr-un mediu care nu-mi permitea inhalarea de pastile pe baza de calmante sau somnifere.
Tensiunea mea este 10,0-10,4 , probabil tensiunea sistolica, apoi 48 tensiunea diastolica, iar bataile pe minut fiind de 62.
Uneori, abia daca-mi dau seama ca respir, iar aceasta ma determina sa-mi rezer cateva momente de respiratie si inspiratie adanca.
Aceasta tensiune mica poate genera dereglari ale somnului, respectiv insomnii ?
Ce as putea face in acest sens ? Alimentatia are vre-un rol ? (cu siguranta, dar care ? )
Nu beau cafea. Daca as putea gasi ceva remedii naturiste, ar fi si mai bine. Poate ceaiul verde, care este si un energizant, dar si un foarte bun detoxifiant (japonezii folosindu-l deseori in loc de cafea, continand, de asemenea cofeina).
...de cand ma stiu am aceasta tensiune, ca atare, cand este nevoie de recoltare de sange, de fiecare data ma chilaresc asistentele acelea de nu mai pot.(nici venele nu prea se vad)
Apopos, am grupa A 2, daca ar avea vre-o relevanta...