23.05.2009, 22:49:52
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ory
Doresc sa intreb si eu, cum poate influienta sanatatea unui om, tensiunea mica a acestuia ?
Dar, as dori, totusi, sa stiu ce disfunctii pot aparea la nivelul organismului datorita tensiunii mici a unui om ? iar aici ma refer la probleme de ordin fizic, cat si psihologic.
Am si ceva probleme de inima, descoperite cu multi ani in urma, insa am ignorat in totalitate tratamentul recomandat pentru acestea, traind (atunci), intr-un mediu care nu-mi permitea inhalarea de pastile pe baza de calmante sau somnifere.
Tensiunea mea este 10,0-10,4 , probabil tensiunea sistolica, apoi 48 tensiunea diastolica, iar bataile pe minut fiind de 62.
Uneori, abia daca-mi dau seama ca respir, iar aceasta ma determina sa-mi rezer cateva momente de respiratie si inspiratie adanca.
Aceasta tensiune mica poate genera dereglari ale somnului, respectiv insomnii ?
Ce as putea face in acest sens ?
|
Aceeasi problema si la mine . Asa ca -ti spun ce stiu din experienta .Cand tensiunea scade sub 10 atunci esti hipotensiv.
Multi cred ca nu-i asa grav sa fi hipotensiv dar nu-i asa ptr ca apar ameteli .transpiratii ,oboseala ,palpitatii .Circulatia periferica deficitara de aici amorteala picioarelor ,varice .intr-un spatiu inchis sau supraaglomerat poti sa lesini Am auzit ca hipotensiunea poate fi mostenita in special de noi femeile dar la mine nu e cazul.