Citat:
În prealabil postat de lore86
mi s-a spus ca in perioada penticostarului se sta in picioare ca rasplata pentru jertfa de a sta ingenuchiat in timpul postului mare. dar ingenunchere inplica o stare de umilinta, de smerenie.in afara de perioada penticostarului si preotul ingenungheaza dumninca dupa rugaciunea anaforauei.cred ca cea mai buna poziite de sta la biserica e aceea in care te poti smeri, ca doar esti in fata lui Hristos, si care iti permite participi cat mai activ la minunea care se intampla. chiar si ioghinii(iertati-mi comparatia) au o pozitie precisa in mom de meditatie. nu degeaba...
|
Exact, este o legatura intre pozitia corpului si starea psihica si nu trebuie sa fii practicant de yoga ca sa-ti dai seama de lucrul asta.
Care nu crede, poate sa incerce sa-si faca rugaciunile de seara tolanit in pat (binemersi fiind, fara probleme) in loc sa stea in picioare sau in genunchi si sa-si urmareasca starea interioara (presupunand ca are totusi suficient discernamant duhovnicesc pentru a face distinctia intre cele doua).