View Single Post
Vechi 25.05.2009, 02:54:33
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Tu esti noi

Doamne-ajuta!

Draga Laura,
eu sunt de vina pentru ca am scris foarte mult si nu indeajuns de clar.

Am incercat sa spun ca in toti cei care gresesc ma regasesc pe mine. Nu ca as fi facut eu toate greselile posibile, dar asa cum eu am gresit si mai gresesc inca, asa si ceilalti. Si atunci, cum mie imi pare sincer rau de cele cate am facut asa imi pare rau si de cele stramb facute de ceilalti. Cum ma caiesc si ma rog pentru mine ca sa fiu iertat asa ma rog si pentru ceilalti sa le fie iertate greselile (in loc de a riposta sau a condamna). Devine atunci un act firesc, natural ca sa te vezi pe tine cat esti de pacatos si sa iti dai seama ca cel care greseste fata de tine o face asa cum si tu ai gresit de nenumarate ori fata de altii. Adica, TU ESTI NOI.

Oricum, dragostea fata de aproape vine ca o incununare a smereniei noastre. Smerenie mica, dragoste mica. Smerenie mare, dragoste mare. Un abis de smerenie, un pod de dragoste catre Dumnezeu.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote