Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Am constatat ca multi din cei citati si indragiti de oameni in materie de religie sunt calugari (Par. Cleopa, si multi altii).
Citeam undeva pe acest site materiale ale par. Cleopa, care continea citate din nu stiu ce lucrari de la Govora si mai nu stiu unde. In general citate preluate si mai putin comentariu si explicatie.
Ma intreb ce si cat studiaza calugarii, cata scoala au? De unde stiu atatea lucruri? Au manastirile asa biblioteci bune? Cine ii invata pe ei?
De unde stiu cum sa invete lumea, cum sa fie duhovnici?
Si mai ales ce ma uimeste: multi cauta duhovnici si invatatura la manastire. dar ce stiu acestia din lumea laica? Ce stiu ei despre familie, iubire, copii, serviciu, probleme lumesti, cand ei nu vad si nu traiesc niciodata asa ceva?
Cum acest drept sa dea sfaturi si predici in astfel de domenii necunoscute de ei?
Si totusi judeca si inca f.aspru totul.
Eu una n-as putea.
|
Pai tocmnai de aceea Spohia pentru ca "nu ai putea", nu poti intelege de unde le vine lor "inspiratia". Sunt unle lucruri ce nu pot fi intelese cu ratiunea. Nici nu pot fi explicate in cuvinte. Eu am avut bucuria sa traiesc pe langa acest gen de parinti. (Si nu, numai eu ci o multime de alti oameni) Sunt cuvinte, intamplari ce nu pot fi explicate rational.. ci doar unul care CREDE in puterea Duhului Sfant si in Lucrarea Sa poate percepe acestea. Daca eu as spune spre exemplu unui ateu, ca parintele Teofan m-a salvat de la o noua operatie de coloana (medicii vroiau sa imi prinda toata coloana in tije de metal) sfatuindu-ma sa port corsetul de ghips 40 de zile, nu 2 saptamani cat mi-au spus medicii initial.. m-ar face nebuna sau habotnica. dar iata ca sfatul parintelui, s-a transformat in rugaminte catre medicii si a dat roade!! Unul ca acesta, ca parintele Teofan, avea 4 clase, intelegi? Atat!! dar era vazator cu duhul. Nu scoala te face intelept ci trairea si Mila Domnului. Scoala e buna, Doamne iarta-ma nu zic ca NU , dar e buna DOAR daca e pusa in slujba Adevarului, a Bisericii. A fi inteligent e una si a avea Intelepciune e altceva. ori acesti parinti au Intelepciune..noi avem deocamdata doar inteligenta. De aceea ne punem inca acest gen de intrebari. Bune...dealtfel...ptr ca numai cautand afli ce este Intelepciunea parintilor..

pentru a intelege nmai multe despre ce am dorit eu sa spun aici vezi acest topic:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4736
si acesta
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4744
sunt doar 2 exemple de viata desavarstita...daca mai cauti vei mai gasi.