View Single Post
Vechi 25.05.2009, 10:34:34
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Nina si Anca nu toti dau spaga. Cunosc personal bolnavi care "dau de unde n-au" vorba voastra...si mai cunosc la fel de personal si persoane ce refuza sa dea ( ptr ca firesc este asa!!) si rabda fara cartire pe paturile spitalului ca cineva sa isi faca mila de ei..
Jenica draga mea,citind acest fragment din postarea ta, mi s-a cam invartit cutitul in rana proaspata... Tata (fie-i tarana usoara!) a refuzat sa dea spaga prea des, fiindca avea aceiasi teorie pe care o prezinti si tu aici...la nivel teorietic este foarte buna...dar ce te faci cand in practica, acest "act revolutionar" te poate costa propria viata??? Nu vreau sa exagerez,insa pana voi inchide ochii, nimeni nu imi va scoate din cap ideea ca TATA DIN CAUZA ASTA A MURIT!!! Spaga s-a dat destula, si tata personal a dat(dar precum spuneam, o facea mai limitat)iar in secret fata de el, dadea si sora mea si mama mea.. in fiecare zi, la fiecare tura de asistente si de infirmiere. Daca tinem cont ca in 24 ore sunt 3 ture a cate cel putin o infirmiera si o asistenta pe tura....si fiecare primea cate 10RON ... inmultit cu 50 zile cat a zacut tata pe patul acelui spital...la un calcul simplu rezulta ca trebuie sa fii multi milionar ptr a plati. Nu mai includem aici si banii dati doctorilor, PLUS PERFUZIILOR SPECIALE PE CARE SPITALUL ERA OBLIGAT SA LE ASIGURE dar din lipsa de fonduri ridicau din umeri astfel incat noi, familia a trebuit sa le cumparam cu banii proprii.. nu mai spun cat zbucium a fost pana au putut fi procurate, fiindca farmaciile nu le aveau si a trebuit printr-o "relatie" sa se faca comanda speciala la depozitul central.
Revin sa afirm convingerea ca tatalui meu de la asta i s-a tras sfarsitul. Evolutia lui dupa operatia de cancer a fost buna, doctorii erau SUPER incantati de reusita operatiei. Si totusi... cu 2 zile inainte de externare, era exact weekendul... mama si sora nu au putut merge la spital in acele zile si... tata nu a mai dat spaga, asistentele l-au lasat ca pe un "caine" uitat in salon, a rabdat toata noaptea fara un strop de apa, deshidratandu-se f rau...plus ca a facut peritonita post operatorie pe care nimeni nu a sesizat-o la timp..... astfel incat, in ziua in care trebuia sa i se faca externarea, starea lui se inrautatise deja, fiind trimis de urgenta la terapie intensiva.DE UNDE NU A MAI IESIT DECAT CU PICIOARELE INAINTE!
Cam asta cu sistemul sanitar in Romania.. si totusi, in alte spitale este si mai rau!!
Stelica, Dumnezeu sa te intareasca si multa santatate iti doresc fiindca esti mult prea tanar si este atat de nedrept sa fi rapus de pe acum de aceasta perfida boala. Dar Dumnezeu e mare si multe sunt puterile si minunile Lui!
Reply With Quote