View Single Post
Vechi 25.05.2009, 12:34:43
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

De unde stii ca sunt oameni plini de har ? Dupa aparenta ?
Si eu cunosc o femeie care a plecat in manastire impreuna cu cele doua fiice ale sale (14 si 16 ani) .Asa, zici ca totul este in regula, dar nu este. Femeia aceasta este bolnava si la 40 de ani a fost pensionata pe boala, dar la manastire a fost pusa la munca mai ceva ca un om sanatos. Asta este partea frumoasa.
Fiica ei de 16 ani, a fost trimisa sistematic la strans fonduri banesti, astfel a inceput sa dea de gustul banilor, al barbatilor...etc, dupa care a plecat din manastire dupa 8 ani de zile. Mama ei a protestat aproape intotdeauna fata de sistemul nedrept si problemele pe care le-a intampinat in manastire, lucru pe care, deseori l-a considerat nemeritat.
Aparent sunt persoane linistite, nu au de gand sa renunte la manastire fiindca "este pacat", dar realitatea se manifesta dincolo de noi, de ochii nostri.
Spuneati ca nu veti trata un fost calugar decat ca pe un om, ...VORBE ! Se vede din ceea ce scrieti fata de aceasta realitate ca v-ati sarbi; "sa nu se astepte la laude , pentru ca nu le merita !"...dar, va intreb eu, ce merita acei oameni ? Stiu prea bine prin ce trec acei oameni, pe langa faptul ca s-au trezit in lumea larga fara studii, fara vre-o calificare, fara casa si, chiar fara vre-o haina, acestia sunt judecati si prigoniti de cei vrednici, care stau cu inma chircita ca ceea ce au facut ei este pacat. Acestia sunt prigoniti de familiile credincioasa, sunt judecati sistematic, sunt priviti ca niste extraterestri...si nu ca niste oameni. Cei credinciosi fac acestea posibil, cei care au inventat inchizitia de altadata si ar mai face-o daca li s-ar permite.
Noi, nici macar nu ar trebui sa concepem ca acel om a facut pacat, sau ce a facut in acest sens...ar trebui doar sa-l iubim si protejam ca pe noi insine. NEVER ! Omenii sunt cele mai perfide animale ,iar credinciosii cei mai neinduratori judecatori ai semenilor.