View Single Post
Vechi 25.05.2009, 14:44:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Atunci cand un om NU POATE sa plineasca cele ale Bisericii...sau sa inteleaga pe deplin ceea ce spune un OM de talia parintelui Cleopa (spre ex) corect este (din punctul meu de vedere) sa spuna asa:
Eu nu inteleg.. sau nu pot face... sau nu vreau sa fac... ceea ce acest parinte spune..NU sa spuna este prea aspru! [COLOR=Black]Sa invatam odata pentru totdeauna sa nu mai lepadam ca pe ceva gresit ceea ce noi nu putem face sau intelege! [/COLOR]Cuvinte de genul, cine este el la urma urmei, de cere acestea? Cine sunt cei din Biserica ca sa respect ce spun? Ei sunt oameni ca noi! Da! e drept, dar au primit in DAR la hirotonie [COLOR=Red]Duhul Sfant[/COLOR]. ASta ii face diferiti de noi (sau de unii dintre noi, cel putin). Unii il inmultesc si ajung sfinti in calendare, altii il indeparteaza prin propriile caderi..Asta Domnul o stie si o va judeca la timpul potrivit, nu noi.
De aceea chiar de studiem teologia e bine sa tinem cont ca ei au in plus fata de "noi" teologii...9 ani prin pustie ( unii, altii o viata intreaga prin pustie)....9 ani de lupta fata catre fata cu diavolul. Ori daca noi, "teologii de lume" nu putem stapani (nici macar) trupul nostru darmite sa tinem vrasmasul la distanta de [COLOR=Red]inima[/COLOR] si [COLOR=Red]mintea[/COLOR] noastra Cred ca ar trebui alese mai cu grija cuvintele.. Generalizarea este o mare gresala! Cum ar spune parintele meu Teofan, ne asiguram drumul spre Iad, pavandu-l cu intentii bune....
Ai si tu dreptate, si stiu ca tu vorbesti din inima si din experienta.
Eu nu zic ca nu gresesc, si ca nu sunt in pericol si de mandrie criticand ceva ce a zios un parinte care, repet, ma depaseste in multe.
Totusi, ce sa fac? (Vorbesc aici numai de mine, fiecare are explicatia lui) Daca am aceste ganduri, nu de revolta adolescentina (in mod cudat, atunci eram muuuult mai cuminte si acceptam tot ce mis e zicea fara sa incerc sa critic ceva), ci dintr-o reflectie mai profunda si din niste experiente neplacute, atunci, sa mi le refulez? mai bine sa le zic, si poate ele se lamuresc asa si poate contribyi la o mai buna intelegere. Daca le zic si dau deoparte ce nu consider corect pot admira mai departe un om, daca le pastrez pentru mine ma amarasc.
Reply With Quote