View Single Post
Vechi 25.05.2009, 16:03:37
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Intradevar este foarte greu sa faci fata parintilor in cazul de fata. Am avut aceeasi problema acum 2 ani cand m-am casatorit si am reusit sa rezolv doar jumatate din problema.
Mie si viitorului sot ne era foarte draga ideea de nunta asa cum era scrisa intr-o carte de a Parintelui Cleopa si anume ca tinerii sa mearga duminica la Biserica sa participe la slujba, sa se impartaseasca dc au dezlegare si dupa slujba sa se faca Taine Cununiei. Urma sa facem o petrecere restransa fara lautari si tot balamucul. Noi eram foarte incantati si bucurosi, dar toata bucuria a tinut pana am impartasit si parintilor planurile noastre. Au sarit cu totii ca arsi ca ce facem parastas sau nunta? nu are rost sa detaliez dar pana la urma am facut nunta cum au vrut si ai nostrii.
Tot ce s-a pastrat din ideea noastra initiala a fost faptul ca am reusit sa ne cununam civil tot in Biserica(pt un ban in plus cei de la starea civila au binevoit a veni sa ne cunune).
Tinand cont si de faptul ca noi suntem din bucovina si avem obiceiuri din cele mai nefolositaoare am reusit sa renuntam si la acestea. Aici ma refer la Vulpe(obicei in care mirele ajuns la mireasa acasa este intampinat de tineri necasatoriti carora trebuie sa le dea bani sau baututa pt a fi lasat sa intre in casa miresei), obiceiul cu Mireasa Urata, cel cu Dansul Gainei, Furatul Miresei, Jocul Prosoapelor si altele.
Pana la urma nu am avut exact nunta visata dar nici nu am dat voie sa se faca circ si teatru.