mai 2io, esti amuzant! adica, daca david se ridica in biserica insemna ca l-a ajutat Dumnezeu? ti-am dat si mai departe exemple, te-ai oprit doar la preotii ortodocsi si ai numit chestia respectiva "minuni"?!
argumentele pe care le dai, citate din carti nu prea ma conving.
da, in cazul parintelui, s-au speriat unii de altii, ce vroiai sa se intample? numai ca parintele a considerat chestia ca pe o ceva diavolesc; destul de ciudat, unii sustin ca asa ceva nu exista!! :))
confunzi mumificarea naturala cu cea artificiala, dar nu este vreo problema. in legatura cu mirosul de mir, ai fost tu de fata cand a fost deshumat, astfel incat sa vezi ca mirosea a mir inca de atunci? pt ca eu am vazut cateva chestii despre aceste corpuri si nu a zis nimeni ca ar mirosi a mir sau ceva de genu'. daca stii ce e ala mir si la ce foloseste, gandeste-te si tu logic, ca respectivul corp intai a fost "miruit" si apoi prezentat publicului, deci in acest context, cam asta ar fi explicatia, nu miroase de la sine. numai ca daca s-ar spune toate secretele, inclusiv faza cu aghiasma, ce mistere ar mai avea biserica?
in ceea ce priveste plansul icoanelor, ramane cum zice topcat, da o sursa stiintifica si nu un articol de pe un blog!
e destul de ciudat, catolicii sunt specializati pe moaste si stigmate, ortodocsii pe moaste si icoane care plang!
referitor la ultima parte a dialogului vostru, tind din ce in ce mai mult sa cred ceea ce spune topcat: pt unii e mai comfortabil doar sa creada anumite lucruri.
|