View Single Post
Vechi 26.05.2009, 08:14:24
dorinastoica14
Guest

Implicit

Ascultarea primită era să fac 34 de dulămi până la Adormirea Maicii Domnului.Am primit materialul.Nu l-am măsurat.Era o vară cu temperaturi de 4o grade,matreialul negru,mașinile se încingeau,și fierul de călcat dogorea.Am lucrat zi și noapte două săptămâni.
Cănd mai aveam 4 de făcut am constatat că nu îmi ajunge matrialul.Nu stăteam prea bine cu banii.Nu am spus nimănui,am mers și am cumpărat matreial și ce mai trebuia ca să pot termina ascultarea.
De ocupată ce am fost nu am avut timp să mă spovedesc și împărtășesc.L-am sunat pe stareț spunându-i.Era deja târziu.S-a oferit să vină acasă să facă aceasta.Am refuzat nefiind pregătită.Seara era priveghere pentru Adormirea Maicii Domnului.Voiam tare mult să ajung dar,creștinii cu care de obicei mergeam nu m-au pus la socoteală cu un loc în mașină.A rămas să mă descurc cum voi putea.
Cu bagajul greu după mine am luat o cursă care mă lăsa la vreun km de mănăstire având de urcat un deal abrupt ținându-mă de tufe căci plouase în ajun.Am ajuns în cele de urmă plină de noroi și obosită.Atâta de transpirată și murdară eram că nu puteam intra in biserică să mă închin.M-am așezat pe o piatră și am izbucnit în plâns departe de locul unde se ținea slujba.Nu știu de unde a apărut un călugăr care cu vocea blăndă m-a întrbat de ce plâng.I-am povestit printre lacrimi,într-o suflare tot năduful.A luat sacoșa cu dulămi mirându-se cum am putut să o car eu fiind o presoană firavă. Mi-a adus un vas cu apă caldă,un prosop curat și a vrut să mă spele pe picioare și să-mi crețe încălțămintea.Am refizat.Gestul acestui călugăr a făcut să dispară toată supărarea mea iar bucuria harul și liniștea pe care le-am avut în suflet cât a ținut sărbătoarea nu le pot descrie în cuvinte.
Reply With Quote