View Single Post
Vechi 26.05.2009, 11:22:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
deci am impresia ca Pamantul este static shi este Centrul universului shi toate celelalte se invart in jurul Pamantului, tot ce este Deasupra, tot ce este deasupra Cerului, toate se rotesc in jurul pamantului, in jurul omului, din dragostea lui Dumnezeu pentru om, ca shi omul sa se ridice, sa-shi ridice ochii spre Cer shi spre Dragostea lui Dumnezeu... ca sa se odihneasca in Dumnezeu... fireshte daca primeshte sa se impace cu Dumnezeu...

deci Pamantul este centrul axelor de coordonate al universului, functzie de care Dumnezeu a creat shi a dat toate celelalte ca sa-l inveleasca shi sa-l mangaie pe om, de la Dumnezeu prin ele...

deci cred ca oamenii de shtiintza mint incercand sa plaseze axele de coordonate in mod bizar functzie de ordonarea marimilor fizice... caci nu este asha...

deci in mod sigur nici papa inchizitor cu elefantzii shi nici Galileo-Galileu nu aveau dreptate, deci amandoi mintzeau... shi eu intuiesc shi banui ca defapt centrul este Pamantul shi omul, omul lui Dumnezeu... omul smerit, cu smerenie smerita.
Eu cred ca nu este bine sa facem argumentari stiintifice intr-un domeniu pe care nu il cunoastem decat vag. Esti cumva fizician sau astronom, vsovi?
Sa negam in zilele noastre niste fapte simple de astronomie dovedite de mult ne face ridicoli in fata ateilor.

Avem noi nevoie de asa ceva, de altfel, ca sa credem in Dumnezeu si in Revelatie? Nu avem de loc nevoie. Simbolistica se bazaaza pe ceea ce se vede, ce vede orice om: ca soarele se invarte si pamantul este in centru. De ex. de aici provine orientarea altarului bisericii catre rasarit, de unde 'rasare' soarele. El nu rasare, de fapt, dar asa se vede, si asta conteaza.
Dpdv subiectiv, asa si este, si acest punct de vedere a contat si conteaza pt perspectiva umana. Acest lucru est probabil si el voit de Dumnezeu.

Ca exista si alta perspectiva mai obiectiva, nu are de ce sa ne deranjeze si nu o sa intoarca simbolismul ancestral pe dos. Si aceasta perspectiva mai obiectiva contine adevaruri vesnice, care nu au fost vizibile pana acum. Imensitatea universului reflecta poate infinitatea lui Dumnezeu, micimea si neimportanta pamantului ne arata cat de mici suntem fata de El.
Reply With Quote