Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
draga Fani,
Simt eu asa,ca daca imi pastrez calmul si reusesc cit de cit sa port un dialog cu tine,mihailul si alinul...cred ca o sa ma mintuiesc,o sa mi se considere aceasta o minune si nu fapta de credinta,caci ar fi prea putin.
|
Ma bucur daca pot participa la mantuirea ta. ;-)
Vroiam sa-ti mai zic, merci pt indicatia cum se dau citatele. Am folosit-o cu succes.
Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Nu puteai sa ramii si tu in Rai, cind erai entuziasmata de cartea parintelui Serafim Rose sau de ideile sale...ai ascultat la ispitele sarpelui,precum Eva cindva.M-ai innebunit cu Costache,am sa-l rog pe admin sa-i scoata articolele de pe site,caci sint f nocive...poate putini stiu ca dumnezeul lui Teilhard de Chardin pe care-l tot referentiaza "Autorul articolului" este Antihristul.
|
Pai nu asa! Cenzura si punere la index ca la catolici? Ce fel de antiecumenist esti, hm? :-)
Daca citeai mai atent sau te uitai pe alte lucrrai publicate ai fi vazut ca atat el cat si profesorul lui, p. Dumitru Popescu, il critica pe Teilhard de Chardin, spunand ca ideile lui duc la panteism, pt ca teologiei occidentale ii lipsesc energiile necreate si o vreme au exagerat in despartirea lui Dumnezeu de univers, iar acum exagereaza in directe inversa (ca de obicei cand faci un exces, exagerezi si cand incerci sa scapi de el). p. Doru Costache are un articol despre asta (o perspectiva ortodoxa asupra lui Teilhardt de Chardin parca) pe scribd pe care insa nu l-am citit inca.
Merci pt precizarea cu sf. vasile.
Abia astept sa am maui mult timp sa citesc despre lucrurile astea iar, acum trebuie sa ma ocup cu altceva. Mai vorbim atunci.