View Single Post
Vechi 26.05.2009, 14:04:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Poate sa se supere fratele Sherlock da parintele Serafim Rose si Sfantul Ignatie Briancianinov din punct de vedere dogmatic erau cam rataciti.
Au fost Sfinti ai BO care au avut puncte de vedere neconforme cu dogma Bisericii Ortodoxe si Biserica Ortodoxa ii cinsteste pentru viata lor ascetica,pentru smerenia lor,pentru rugaciunea lor si alte fapte bune dar nicidecum pentru teologia lor.
(exemplu Didim cel orb.)
Asa si cu Sfantul Ignatie care nicidecum nu e considerat mare teolog si nicidecum nu trebuie sa se puna prea mare baza pe teologia sa.
Da, este adevarat ca idee, sau in orice caz nu pentru TOATE invataturile este cinstit fiecare sfant. Nu cred totusi sa fie sfant care sa aib toata invatatura gresita si viata ascetica si purtarea sfinte.
Dar nu pot sa spun de cei de care zici ca nu am citit.

Alt exemplu este sf. Isaac Sirul care a sfarsit la monofiziti.
Vorba bancului, noi nu pentru asta il stimam.
(Era intrebare la Radio Erevan daca este adevarat ca Ceihovsky si Leonardo da Vinci au fost homosexuali. 'Noi raspundiem: daaa, dar noi nu pentru asta ii stimam' :-) sa ma iertati dar am santuri pe creier spre unele bancuri)
In ceea ce priveste lumea rea, iar nu stiu ce zice sf. Ignatie, eu ziceam de lumea cazuta de care se zice, insa este o deossebire intre a spune ca lumea e cazuta si corupta de pacatul stramosesc si alta este de a zice ca e rea din fire, ca trupul e rau din fire deci. Nu este din fire, ci din cadere inclinat spre pacat.
Reply With Quote