Subiect: Hirotonia femeii
View Single Post
Vechi 26.05.2009, 16:07:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu stiu ca suna a erezie insa avind in vedere ca Dumnezeu in Nelimitarea Sa este in acelasi timp si femeie si barbat nu inteleg de ce femeia in perioadele ei de curatenie nu ar putea sluji la altar?

Exista oare surse Patristice clar documentate in care Dumnezeu ne-a dat de inteles ca femeia nu este demna de a sluji in Biserica?
Acum am vazut mesajul asta al tau mai vechi, andreicozia.
Cum ziceam sunt imopotriva hoirotonirii femeii si exista mai multe argumente (ar trebui dezvoltate), dar asta n-are nimic de-a face cu 'necuratia'. Necuratia este o innfiltratie iudaica in Biserica dupa parerea mea. Stiu ca o sa zica unii ca am idee fixa cu asta, ca am mai postat si am dat si citate din niste sfinti parinti dar asta e, mi se pare important sa nu se confunde anumite lucruri care sunt simbolice (in sensul puternic al simbolismului) cu anumite alte lucruri care nu sunt adevarate. Cum ca femeia ar fi necurata la ciclu.

Exista o carte numita 'Women and Priesthood' editata de Thomas Hopko (elev al lui Schmemann pt cine cunoaste) unde mai mult teologi ortodocsi isi dau cu parerea despre hirotonia femeii si slujirea ei in Biserica. Nu stiu daca se gaseste online.
Reply With Quote