View Single Post
Vechi 26.05.2009, 17:03:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Dupa cum vedeti, aici Mantuitorul specifica doar poruncile care reflecta relatia dintre semeni. Nu face nici o referire la primele patru porunci care reflecta relatia dintre Dumnezeu si om. Sa intelegem ca s-au desfiintat aceste prime patru porunci (1. Sa nu ai alti Dumnezei, 2. Sa nu-ti faci chip cioplit...3 Sa nu iei in desert numele Domnului. 4 Aduti aminte de ziua de odihna...)? Daca vreti sa ajungeti la o conluzie prin care sa desfiintati o porunca inseamna ca trebuie sa le desfiintati pe toate 4.
Am observat ca se refera la relatiile interumane.
Bineinteles ca vom respecta si primele patru porunci. Dar n-am prins ideea de ce i-a subliniat Iisus tanarului doar restul poruncilor pentru accesul la viata vesnica...
Citat:
Luati Coloseni cap. 2 incepand cu versetul 14. Vedeti ca se vorbeste despre desfiintarea unor porunci scrise pe zapis (carte). Era vorba despre niste ceremonii (sabate ceremoniale) care cuprindeau unele reguli referitoare la mancare, bautura, zile, luni, etc. Nu era vorba despre cele 10 Porunci scrise pe piatra. (Subiectul ar merita detaliat, dar nu pe acest topic).
si ca:
"Coloseni 2, 14: Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce."

Da, ar merita detaliat. Dar poate ca s-a si dezbatut de forum mai demult, merita de cautat. De fapt uite-l aici.

Citat:
Domnul Iisus Hristos este Domn a ceea ce El a instituit si mai exista. Nu poate fi Domn a ceva ce a fost desfiintat. Este Domnul Iisus Hristos, Domn al vietii dvs.? Daca da, inseamna ca existati, nu sunteti "desfiintat".
Pana voi ajunge la dezpatimire mai am de razboit cu vechile obiceiuri. Pentru mine nasterea din nou nu este un eveniment instantaneu, ci o transformare in timp, o nevointa continua care poate intr-un final sa duca la desavarsire prin harul lui Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote