Subiect: Despre manie
View Single Post
Vechi 26.05.2009, 20:49:08
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Așa este, mânia , grea patimă este, o patimă perfidă , ce sapă continuu în noi și-n jurul nostru. Sfinții Părinți ne- au lăsat multe învățături despre această grea și răspândită patimă.
Mânia este izbucnirea urii ascunse, o continuă reînoire a amintirii unor ocări îndurate mai demult. Mânia este dorința de a face rău celui ce ne-a supărat, este o patimă foarte năpraznică. Ea sălbăticește sufletul în fiecare zi, răpește mai ales mintea de la rugăciune făcând să apară chipul celui ce ne-a supărat. Sfinții Părinți, ne arată că atunci când este de durată se preface în ură și pricinuiește în timpul nopții tulburări și îngălbenirea trupului , năvălirea de gânduri furioase ( accese de furie ) .
Of, ce as vrea sa imi iubesc aproapele asa... cu bune si cu rele, fara sa ma manii, dar uite ca nu pot
Am citit pe undeva ca pana si sfantul Serafim de Sarov s-a maniat pe cineva, si din cauza asta a pierdut Duhul Sfant.. apoi a trebuit sa se roage 3 ani de zile incontinuu ca sa recapete iubirea dumnezeiasca, cea care sfinteste pe om.
Eu cred ca ar trebui sa zic ca personajul din Iona: "mama, mai naste-ma o data"
Reply With Quote