View Single Post
Vechi 26.05.2009, 20:54:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
[SIZE=2]Topcat, relativismul este mort din fasa. Din toate punctele de vedere, mai ales din cel al logicii. Daca ai ocazia, citeste primele capitole din cartea lui Norman Geisler, "I Don't Have Enough Faith to Be an Atheist". Sa-ti dau niste exemple.[/SIZE]

[SIZE=2]Exista oameni care spun ca nu exista adevar absolut. Insa nu-i duce mintea sa rationeze ca daca nu exista adevar absolut, nici afirmatia lor nu poate fi adevarata, nu poate fi un adevar absolut. Conform legilor logicii, opusa ei este adevarata, deci exista adevar absolut.[/SIZE]

[SIZE=2]Altii spun ca totul este relativ, doar o opinie. Oare realizeaza ca daca ar fi adevarat, si afirmatia lor ar fi tot relativa, doar o opinie fara valoare?[/SIZE]

[SIZE=2]Si legat de ce spui tu, exista Bine Absolut. Omul se naste cu o oarecare cunostinta a acestui Bine, care se numeste constiinta. Aceasta constiinta ne mustra cand gresim. Unii insa, prin voia lor proprie, o ignora si o reduc la tacere, incat pana la urma nu o mai aud aproape deloc...[/SIZE]

[SIZE=2]Bogdan.[/SIZE]
Pai nu merita sa citesc cartea daca are asemenea paragrafe
Am mai discutat despre asta
Nu pot spune decit ca, in acest moment, cu ajutorul gindirii de care dispunem acum, nu exista un adevar absolut la care sa am vreodata acces, deci din punctul meu de vedere e acelasi lucru cu a spune ca nu exista adevar absolut.
Oamenii care spun ca nu exista adevar absolut nu pretind ca ceea ce spun ei este adevarul absolut, nu stiu de unde ai scos-o.
BTW, in fizica absolutul a fost dat incet-incet la o parte.
Omul se naste cu instinctul binelui, cu asta eu am fost de acord. Din contra, eu sustin ca omul are inscris in gene altruismul reciproc, din care se poate deduce acest bine instinctual, am discutat cum a aparut la diverse organisme, nu numai la om.
Reply With Quote