Citat:
În prealabil postat de Litanu
Domnule Florin-Ionut, am serioase indoieli ca postarea la care raspund, va apartine. Stiu ca sunteti o persoana onesta si nu ati lua ca raspunsuri de referinta, la problema zilei de odihna, numai postarile d-lui Iustin ( care se foloseste si de versete clar falsificate, si priveste lucrurile intr-un mod ingust).
|
Nu am reusit sa citesc ieri decat primele 11 pagini din topic; in total sunt vreo 74.
In ultimul link am dat prima pagina a topicului pentru cei care vor sa-l ia de la capat si sa-l urmareasca. Dar, din moment ce sunt ortodox, bineinteles ca-i dau dreptate lui Iustin32 si parerilor ortodoxe despre ziua de odihna.
Citat:
În prealabil postat de Litanu
Va redau porunca a patra, asa cum este scrisa intr-o traducere ortodoxa:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrarile tale. Iara ziua a saptea, sambata Domnului Dumnezeului tau, sa nu faci intransa tot lucrul tau.... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezeu ceriul, pamantul si marea, si toate cate sunt in ele si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezeu ziua a saptea si o sfinti pe dansa."(Iesirea 20:8-11)
- (Biblie tiparita intaia oara la 1688 in timpul lui Serban Voda Cantacuzino, domnul Tarii Romanesti, retiparita dupa 300 de ani cu aprobarea Sfantului Sinod si binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist - Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane- Bucuresti - 1997).
Cititi Porunca a patra. Este adevarat ca sunt si unii ortodocsi care nu o calca (cunosc ortodocsi pazitori ai zilei a saptea). Probabil la aceia faceati referire.
|
Un singur verset extras din VT nu poate sa fie o concluzie pentru mine ca sa renunt cinstirea Duminicii si eventual sa ma lepad de credinta ortodoxa. Pot sa vin si eu cu citate din VT in care Dumnezeu le porunceste oamenilor sa ucida oameni, dar asta nu inseamna ca eu am un argument sa devin un criminal. Dumnezeu le vorbeste oamenilor din vremurile de demult, in functie de nevoile lor de atunci.
Daca dumneata crezi ca Iustin are pareri inguste relativ la problema Sabatului, sa inteleg ca intreaga biserica ortodoxa are aceeasi parere ingusta? Sa se fi inselat biserica noastra timp de doua milenii in privinta Duminicii?
Crezi dumneata ca suntem in pericol de a ne pierde mantuirea din cauza asta? :)