Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Un singur verset extras din VT nu poate sa fie o concluzie pentru mine ca sa renunt cinstirea Duminicii si eventual sa ma lepad de credinta ortodoxa. Pot sa vin si eu cu citate din VT in care Dumnezeu le porunceste oamenilor sa ucida oameni, dar asta nu inseamna ca eu am un argument sa devin un criminal. Dumnezeu le vorbeste oamenilor din vremurile de demult, in functie de nevoile lor de atunci.
Daca dumneata crezi ca Iustin are pareri inguste relativ la problema Sabatului, sa inteleg ca intreaga biserica ortodoxa are aceeasi parere ingusta? Sa se fi inselat biserica noastra timp de doua milenii in privinta Duminicii?
Crezi dumneata ca suntem in pericol de a ne pierde mantuirea din cauza asta? :)
|
1. Acel singur verset (de fapt erau 4) reprezinta chiar Porunca a 4-a, despre care spuneati ca nu este incalcata.
2. Biblia abunda de versete care arata ca exita o singura zi din saptamana sfintita si binecuvantata de Dumnezeu (ziua a saptea). Nu veti gasi nici un verset despre sfintirea si binecuvantarea altei zile.
3. Nu este nevoie sa va parasiti credinta.
4. Nu cred ca sunteti in pericol sa va pierdeti mantuirea pentru ca paziti ziua intaia a saptamanii. Daca credinta dvs. este sincera, Dumnezeu va sti sa va judece dupa inima dvs.