Citat:
În prealabil postat de silverstar
Sau cine sufera aici asa o duce si dincolo?
|
Silverstar, cred ca depinde pentru ce suferim aici:
1. Daca suferim pentru a implini cuvantul lui Dumnezeu si a ne curati de intinaciunea din noi si a ne desprinde de atasamentul de cele trecatoare, atunci suferinta noastra se transforma dupa un timp in bucurie, care apoi va fi vesnica, deci traim inca de aici conditii cat de cat paradisiace;
2. Dar daca suferinta noastra e pentru cele trecatoare, pentru desertaciunile de aici, atunci revolta impotriva lui Dumnezeu o sa ne umple sufletul si nu o sa putem sa ne bucuram de El aici, o sa traim din suferinta in suferinta, din necunoastere in necunoastere, intr-o separare de Dumnezeu voita de noi, adica un fel de iad.
Unii spun ca in vesnicie vom trai ceea ce traim aici. Eu cred ca nu ne putem pronunta legat de vesnicie in cazul al doilea, fiindca e conditionata de raspunsul de la Judecata, iar aceasta e numai a lui Dumnezeu. Dar ceea ce e sigur, e ca prima varianta ne duce sigur inca de aici langa Dumnezeu si daca suntem in compania Lui, nu mai vrem sa-L pierdem. Domnul sa ne ajute sa simtim asta si sa ne vedem cu totii "unde nu este durere, nici intristare, nici suspin"!
Elena