View Single Post
Vechi 14.01.2007, 19:16:00
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Stiu ca Topicul s-a dorit inchis , banuiesc ca nu-mi va taia capul "mq " daca nu-i respect dorinta .
Imi cer scuze ca trebuie sa fac o observatie si anume , nu-i crestinesc sa vorbim de "balarii" pentru ca fiecare are capacitatea lui de a intelege sau a pricepe si nimeni nu poate aprecia daca sint balarii sau nu , iar Hristos s-a rastignit pentru toti , deci orice om merita respect mai ales ca si-a adus aportul asa cum a putut el.
OK .
Parerea mea este ca Dumnezeu a stiut ca Adam va cadea , pentru ca nu era desavirsit . Iar desavirsirea este o lucrare comuna (Dumnezeu si om) .
Din iubire l-a lasat sa cada , pentru ca vedea cu mult inainte intoarcera lui in bratele Creatorului , iar aceasta Bucurie intrece orice inchipuire !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pentru aceasta Bucurie a suportat Dumnezeu ,caderea , despartirea ,durerea , lacrimile lui Adam .........suferind impreuna cu el , sint sigura .
Poate ca numai acum se poate vorbi de buruieni .(imi permit un zimbet)
Atentie Maria55: capacitatea de a intelege si a pricepe de la sarpe vine.

De aceea eu o spun inca o data pentru a nu stiu cata oara in acest topic: stati lipiti de Biblie sau de dogmatica ortodoxa (evanghelii daca vrei).

Acum imi dau seama ca am gresit in alegerea topicului. Trebuia sa-l denumesc simplu: "Ce inseamna cunoasterea binelui si a raului". Astfel raspunsurile primite de la voi contau in intregime, nu existau balarii, pentru ca Bibilia ne lasa pe noi sa intelegem aceasta sintagma.

In rest, toate raspunsurile interpretate in legatura cu alungarea din Rai, au fost balarii, inclusiv ce zici tu, pentru simplul motiv ca Dumnezeu zice altceva, si zice clar, nu ne lasa loc de interpretare.

Si Maria, cine ti-a spus ca Dumnezeu a vrut sa-l faca pe Adam nedesaviarsit. Indica-mi si mie sursa din care ai aflat.

Ti-am taiat capul ?

Reply With Quote