View Single Post
Vechi 29.05.2009, 02:57:29
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca deasa impartasanie nu inseamna ca se duce omul des in fata preotului si deschide gura...in nici un caz.

Caci se poate intimpla si asa:

26.Iisus i-a răspuns: Acela este, căruia Eu, întingând bucățica de pâine, i-o voi da. Și întingând bucățica, a luat-o și a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul.
27. Și după îmbucătură a intrat satana în el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând.

Sfânta Evanghelie după Ioan cap 13

sau asa:

28.Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.
30. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit.

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel cap 11

Ce izbinda pentru Scaraotchi sa nu-si mai spovedeasca oamenii pacatele.A reusit-o cu np,este aproape de aceasta si cu catolicii,de ce nu ar incerca si cu ortodocsii...pe ecumenisti cred ca aproape i-a convins ( nici nu-i de mirare )

Stie ca nimic necurat nu intra in Imparatia Cerurilor,mai stie si ca Sfinta Impartasanie se face osinda celor care se apropie de ea fara cercetare de sine,fara pocainta,fara marturisire...

Pacate facem doar in fiecare zi:

27.Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârșești adulter".
28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui.

Sfânta Evanghelie după Matei cap 5

Sa nu mai spovedim adulterele ? sau multe altele ?

Cum ne mai vindecam atunci ? Cum aflam de medicamentul pe care ni-l prescrie Dumnezeu la ceea ce am pacatuit ? ( canonul adica ) Cum mai stim ce este pacat si ce nu,cum lucreaza,cum luptam cu el,cum ne smerim si devenim precum vamesul...pentru ca de multe ori il repetam ?

Cine ne opreste sa traim curat,sa ne rugam,sa mergem la Sfinta Liturghie,sa ne spovedim,sa tinem posturile rinduite ...si atunci ne putem impartasi cit de des dorim ?

Sau facem din Sfinta Impartasanie magie...noi dormim si Dumnezeu ne mintuie...poruncile Sfintei Scripturi nu trebuiau date,caci nu sint pentru noi...ci pentru cei vechi.