View Single Post
Vechi 29.05.2009, 14:22:14
Maleahi Maleahi is offline
Banned

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

În Sfînta Scriptură nu este vorba, în nici un text, despre un papă, tot așa nu este pomenit nimic despre un „ urmaș al lui Petru” , nici despre un „ locțiitor al lui Hristos” , nici despre vreo „ succesiune apostolică” . Pentru justificarea pretențiilor proprii, unor texte biblice li s-au dat explicații forțate, un caz deosebit fiind cel al cuvintelor lui Isus din Mat. 16, 18: „ tu ești Petru (petros), și pe această piatră (petra) voi zidi Biserica Mea, și Porțile Locuinței morților nu o vor birui.” Domnul nu a spus către Petru: „ ...și pe tine voi zidi Biserica Mea” , ci „ ...pe această piatră...” Cuvîntul „ petros” înseamnă piatră; însă Biserica urma să fie zidită pe stîncă - „ petra” .

Cine își face timp poate să cerceteze în textul grecesc al Vechiului și al Noului Testament unde se vorbește despre stîncă (petra). Faptul că Domnul ar construi Biserica Sa pe un om, fie acesta și cel mai mare prooroc sau apostol, este complet absurd. Petru era o piatră mișcătoare (petros) și nu o stîncă nemișcătoare (petra). Imediat cinci versete mai jos, Domnul S-a îndreptat spre el cu cuvintele: „ Înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gîndurile tale nu sînt gîndurile lui Dumnezeu, ci gînduri de ale oamenilor” (Mat. 16, 23).

Petru a primit chiar descoperirea referitoare la cine este Hristos, și pe această descoperire a lui Isus Hristos a fost zidită Biserica. Versetul 17 trebuie citit înaintea versetului 18: „ Isus a luat din nou cuvîntul, și a zis: ‘Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea și sîngele ți-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.’ ” Din context reiese clar că Petru a primit o descoperire cerească despre Isus Hristos și a spus, în vers. 16: „ Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: ‘Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!’ ” Domnul a întrebat: „ Dar voi - cine ziceți că sînt? ” Răspunsul era o descoperire divină și pe această descoperire a lui Isus Hristos este zidită Biserica.

Vers. 19: „ Îți voi da cheile Împărăției cerurilor...” la fel a fost tîlcuit pentru interesul propriu. Este vorba despre cheile Împărăției. Ioan Botezătorul a predicat: „ Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape” (Mat. 3, 2). Despre Domnul nostru citim: „ De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască, și să zică: ‘Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape’ ” (Mat. 4, 17). În Luca 16, 16 ne este arătată legătura: „ Legea și proorocii au ținut pînă la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu se propovăduiește”
Reply With Quote