Subiect: Hirotonia femeii
View Single Post
Vechi 29.05.2009, 14:36:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ory Vezi mesajul
Pana la urma, majoritatea parerilor sunt "pareri de sine ", pentru ca le alegem cu atentie atat cat ne poate caracteriza eu l propriu, plus ca multe dintre parerile care se considera a fi spicuite si dezvoltate pe temeiul adevarului universal, acestea sunt transformate si interpretate astfel incat, la un moment dat devin doar pareri de sine.
Eu mi-am format parerile in functie de ceea ce am citit, am auzit, am simtit, am intampinat, am gandit despre ceea ce exista in jur. Este aberant sa se pretinda ca nu am acest drept, ori sa mi se atribuie parerilor de sine sintagma necredintei, pentru ca, in definitiv toti ne bazam pe ceea ce simtim si cugetam in interiorul nostru sufletesc si mental.
Nu incadrez o parere de sine ca si o minciuna, este mult prea radical spus, insa poate sa existe rataciri in acest sens, cu mai mult sau mai putine trasaturi negative.
Cel mai semnificativ lucru o reprezinta propria viata, intreaga viata a individului, din care se poate deduce ideologia lui. Astfel, este destul de prematur sa pretindem ca respectivul traieste intr-o amagire sau nu...intr-un fel sau altul, fiecare detinem propria amagire care se rasfrnge in aceasta parte negativa a omului, parte de care nu ne lipsim niciunul dintre noi.
ory, iti este clar ca il contrazici pe Sf. Ignatie Briancianinov, autorul cartii "Despre Inselare"?
Sa fi gresit el chiar atat de mult ? ! ? Cred ca nu.
Ca sa iti dai cu parerea despre cele spirituale, trebuie sa fi citit carti ortodoxe si biblia, nu beletristica.
Reply With Quote