Inteleg ca nu sunt crestinii sfinti, dar credeam ca macar in teorie, macar in adancul sufletului stiu ce este pacat, chiar daca din slabiciune uneori mai fac pacate. Dar chiar un crestin sa apere pacate grave..Niciodata sa nu uram pacatosul, dar pacatul da.
Cum puteti sa credeti ca masturbarea nu este un pacat? Imaginati-va pe cineva din familie masturbandu-se, ..ce sentiment aveti? Sau ce sentiment ati avea daca un necunoscut s-ar masturba langa dumneavoastra..Nu stiu voi, dar eu nu as avea un sentiment prea bun, m-as simti foarte prost. De fapt mi s-a intamplat, si nu stiam cum sa scap de acolo mai repede. Nici eu nu stiam daca e pacat, dar mi-am imaginat cum ar fi daca ar fi Dumnezeu langa mine in momentul acela, si atunci am stiut sigur ca e pacat, pentru ca nu m-as fi simtit cu inima impacata.
Si ganditi-va ca si a face dragoste in afara casatoriei, care macar ar avea scuza dragostei, este un pacat. Ganditi-va ca si aia e pacat, un lucru care pare atat d natural si de scuzabil! Voi raportati totul la voi insiva, dar totul trebuie raportat la Dumnezeu, si la cum vrea Dumnezeu sa fim, pentru ce ne-a facut si ce vrea El pentru noi. Prea putin ne gandim la El, avem pretentia ca El sa se gandeasca la noi, si vrem sa-L reducem mereu, insa El vrea sa ne faca pe noi sa crestem.
Macar cand mananci o faci cu un folos..pentru sustinerea vietii. Placerea e ceva secundar, un dar al lui Dumnezeu. Si nimeni n-a murit din lipsa activitatii sexuale din cate stiu eu. Dar CS lewis spunea frumos..cum ar fi sa mestecam mancarea doar ca sa-i simtim gustul si apoi sa o dam afara. Exact asa facem noi cu masturbarea si cu sexul, urmarim doar placerea nestiind ca nu ne vom simti impliniti decat facand lucrul natural, cel ce ne-a fost dat de la Dumnezeu, adica iubind in orice clipa si prin toate actiunile noastre oe Dumnezeu si pe semeni. Orice ne indeparteaza de iubire nu e bun.
A te masturba inseamna singuratate, egoism.
Si voi puneti la indoiala cuvantul Sf Ap Pavel pe care l-a citat Va_iubesc. Totusi, credeti ca a grest? Chiar credeti ca Sf Pavel a spus prostii?
|