Citat:
În prealabil postat de naephius
Imi cer scuze ca inviu un topic vechi, dar ma intereseaza daca mai sunt pe aici dependenti, ca mine, de calculator. Ce efecte a adus, sau aduce in continuare in viata voastra folosirea excesiva a calculatorului ? Daca ati scapat din aceasta dependenta, cum ati facut-o ? Si cu ce v-ati umplut timpul pe care inainte il petreceati la calculator ?
|
Eu tocmai am descoperit ca internetul creeaza dependenta cand s-a defectat modemul.
Efectul internetului? PASIVITATE.
Am descoperit uimita ca in zilele in care nu am avut acces la internet am fost mult mai eficienta in lucru, am rezolvat probleme mai vechi stagnante, am stat mai mult in parc cu copiii, m-am intalnit cu o prietena si am sunat cunostinte cu care nu vorbisem de mult.. A fost o mare diferenta!!
(Eu stau cam 3-4 ore zilnic pe internet, dar cred ca nu este vorba doar de timpul pierdut. Cred ca imi absoarbe energia si interesul pentru alte activitati. Ceea ce face si televizorul, dupa cum am citit in diferite studii: copiii crescuti in fata televizorului sunt mai pasivi - au mai putina initiativa-, au abilitati de relationare reduse, vocabular activ limitat etc..)
La televizor am renuntat demult (la abonamentul tv, de fapt), nu-i simtim deloc lipsa.