View Single Post
Vechi 30.05.2009, 19:52:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Scriam la un alt fir de discutie, legat de suferinta sufleteasca ce si-o provoaca oamenii intre ei si am ajuns sa ma intreb.
De ce nu ne judeca Dumnezeu atunci cand facem fapta rea, cand gresim? Sa ne arate ca gresim si sa ne putem corecta, sa ne cerem iertare?
In primul rand vreau sa spun ca Alin a dat un raspuns foarte frumos, eu vreau sa adaug un punct de vedere particular.
Tin minte cand eram mica m-a auzit bunica spunand surorii mele "o sa te bata Dumnezeu pentru asta!". Mi-a explicat atunci (si am tinut minte toata viata desi nu am inteles pe moment) sa nu doresc nimanui sa ajunga la pedeapsa lui Dumnezeu.
Pe pamant ne bucuram in fiecare clipa de mila Lui. Dupa moarte vom afla dreptatea.
Citat:
Atunci am fi mai buni si n-am mai suferi!
De ce ne judeca numai dupa ce plecam de aici?
E cumva ca si cum ne-ar lasa sa ne chinuim intre noi in mod inutil.
.
Tot ceea ce suferim aici este mult prea putin fata de ceea ce ne astepta dincolo daca nu facem voia lui Dumnezeu.
In plus, cred ca majoritatea oamenilor STIU cand fac rau. Daca toti ar gresi doar din nestiinta, viata ar fi cu totul alta pe pamant.
Crezi ca cel care minte nu a aflat niciodata ca este gresit? Sau cel care inseala? Sau cea care face avort ? Nu stiu ei bine ca este pacat? Dar aleg sa faca astfel.
Eu ii spun copilului meu o data, de doua ori ca nu are voie sa se catere pe un gard, de ex. A treia oara nu voi mai spune nimic, dar inca voi sta langa el sa-l ridic dupa ce cade.
Eu vad ca Dumnezeu ne vegheaza in permanenta, iar pedepse exista, dar suntem noi prea mandri pentru a admite ca gresim.
Reply With Quote