View Single Post
Vechi 15.01.2007, 17:09:31
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt de-acord cu tine v.LIVIU.v,itr-adevar BOR nu plea se implica in acte de caritate fata de societate,de clasele ce traiesc la limita subsistentei,si sunt destule,fata de statutul batranilor care ajung sa cerseasca,chiar daca in multe randuri tot acestia isi dau ultimul banut bisericii.De multe ori biserica,in sinea ei,considera ca i se cuvine doar sa primeasca in numele virtutii de-a sprijini spiritualitatea,si nu sa si ofere,concept des intalnit in atitudinea preotilor.Milostenii in randul clericilor nu prea o sa vedem,acesti vor fi mereu considerati cei nevoiasi,mai ales in numele bisericii,indiferent daca sunt bogati sau nu,fiindca in mod paradoxal sunt si preoti care ajung chiar bogati,iar daca aceasta s-ar realiza in urma vre-unei mosteniri n-ar fi o problema,dar...sunt si exceptii.
Chiar am vazut odata la televizor o familie de tineri(40-45)de ani care aveau 12 copii,datorita credintei si devotamentului spiritual acestia impliniau cuvantul scripturii si faceau copii ori de cate ori se realiza reproducerea.Din cate am inteles,erau de credinta penticostala,sau evanghelica,nu mai stiu sigur,lucrul care m-a frapat a fost ca acestia nu traiau in saracie,aveau o casa chiar frumos amenajata,nou amenajata si nu mureau de foame.De ce?Pentru ca adunarea lor crestina i-a sprijinit financiar.La noi n-o sa vedem asa ceva,la noi,familiile cu multi copii traiesc in mizerie si foame,in numele lui Dumnezeu,sau al "saraciei duhului lor".La noi biserica si fratii dupa Hristos ai asigura ca le va da Dumnezeu painea,si-i va hrani,doar sa nadajduiasca.Ei bine,Dumnezeu nu le baga in traista si de aceia se ajunge sa moara copii de inanitie,de boli,si "nepasare".Noi crestinii ortodoxi ne salvam cu delasarea in numele lui Dumnezeu,considerandu-ne absolviti vina si dreptul de-a face ceva concret pentru fratele aflat in suferinta.Aceasta este o realitate inradacinata care nu va putea fi eradicata usor.....din pacate.
Reply With Quote