Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Da Anca, iar eu il citez pe Hristos ( "...Iarta-i ca nu stiu ce fac")
si acum te intreb:
Oare cine este mai mare, Hristos sau Sf. Maxim Marturisitorul?
Eu nu am spus ca nu ne mai apartin pacatele deoarece nu stim ce facem, INTR-O OARECARE MASURA MAI REALIZAM CE FACEM insa acest fapt este legat de un automatism care este un somn(deci in somn bijbii), deci pacatul este rezultatul unui automatism de robot care nu are de a face cu o constiinta treaza care realizeaza ce face si deci da, ca sa-ti raspund dilemei tale,
PACATLE NU NE APARTIN IN TOTALITATE, NU SUNTEM RESPONSABILI 100% DE CEEA CE FACEM
Hristos si sfintii ne indeamna MEREU prin invataturile lor sa incercam din rasputeri( FITI TREJI!!!) sa devenim responsabili insa trebuie sa recunoastem ca este FOARTE greu, si poate IMPOSIBIL sa realizam ce facem si sa ne cladim o constiinta, preferind in schimb sa sforaim. Asta este planeta si realitatea in care locuim.
"Cu sudoarea fruntii va veti cistiga existenta"
|
Pacatele ne apartin chiar daca nu stim ce facem!
Altfel ar fi foarte usor sa te culci pe o ureche si sa nu doresti sa-ti cercetezi cugetul, crezand ca pentru ceea ce nu cunosti nu vei fi judecat!
Dar tocmai pentru ca vom fi judecati pentru TOT (pacat stiut si nestiut) trebuie sa ne informam, sa ne aflam pacatele si sa ne caim pt ele.