Citat:
În prealabil postat de Litanu
Jalnica justificare. Am auzit-o si la un post de radio ortodox. La fel era explicata si starea de pacatosenie a ortodocsilor. Se spunea ca "avand credinta cea adevarata, satana ne ispiteste mai mult decat pe altii".
Iar Sfanta Scriptura prezinta cu totul altfel "relatia" dintre credinciosii lui Dumnezeu si diavol. "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi." (Iacov 4:7).
Daca uneltirile divolului mai au efect in viata unui om sau a unui popor, acestea se datoreaza faptului ca nu s-a supus lui Dumnezeu.
|
Exact ce-ti spuneam. Si atunci de ce Hristos le spune Apostolilor:,,In lume necazuri veti avea... Daca M-au prigonit pe Mine si pe voi va vor prigoni...Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni....
Am impresia ca tu vrei sa scoti in evidenta faptul ca, in opinia ta, Occidentul protestant are un nivel de trai mai ridicat decat al tarilor ortodoxe deoarece "tine cu mai mare tarie invatatura ,,dreapta,,(divizata in mii de secte) a Bibliei" si de aceea Dumnezeu le da bunastare. Aceasta ideie am intalnit-o intr-o forma diferita in Ierusalim la evrei care faceau tot ce puteau sa ne insele pentru a castiga bani cat mai multi deoarece nu doreau sa ajunga saraci fiindca acestia erau socotiti ca blestemati de Dumnezeu. Te inteleg de ce ai pus aceasta intrebare pentru ca mi-am amintit de adunarile de sambata ale adventistilor din orasul meu la care nu numai ca se umple strada de masinile cu care ei veneau la casa lor de adunare, dar ii vedeai imbracati toti la tol festiv, la 4 ace, parca dorind sa ne demonstreze prin bunastarea lor ca pe ei ,,sigur,, ii ajuta Dumnezeu, uitand ca Hristos si Scriptura cu care va laudati ca o cunoasteti mai bine decat noi ii fericeste pe cei saraci, pe cei oropsiti, prigoniti, ocarati, schingiuiti, omorati pentru numele Lui. A fost oare Hristos bogat, El care nu avea unde sa-Si plece capul?!! Tot El a zis ca asemeni Lui vom fi prigoniti si noi. Da, noi romanii ortodocsi am fost prigoniti si martirizati de 2000 de ani! De adventisti nu am auzit sa fi fost prigoniti, nici martirizati.