Subiect: Despre avort...
View Single Post
Vechi 02.06.2009, 00:43:05
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Este, se pot repermeabiliza trompele...cel putin teoretic. acuma....nu stiu exact daca nu te poti trezi ca nu se mai poate repermeabiliza.am sa ma interesez.
Exista mai multe moduri de a "lega" trompele. Traditional se taie si se coase. Acest tip de operatie este mai sigur din punct de vedere contraceptiv (nu 100%), dar este mai greu de refacut. Mai nou s-a introdus o operatie in cadrul careia trompele se penseaza cu niste cleme, care pot fi scoase (fireste, nu este 100% sigur ca dupa aceasta manevra trompa va mai functiona). Ea este mai putin sigura contraceptiv.
Intre efectele negative ale ligaturii trompelor se numara si posibilitaea aparitiei sarcinilor extrauterine. De asemenea, in cazul in care se apeleaza la repermeabilizarea trompelor, sarcina obtinuta are un procent mai ridicat de a se implanta extrauterin... avortul care va urma ni se datoreaza.

Referitor la pilulele trifazice, imi este greu sa cred ca permit nidatia atunci cand se produce totusi o ovulatie si are loc si fecundatia. Impiedicarea implantarii oului se datoreaza efectului progesteronului care, printre altele are si menirea de a tine mucoasa uterina intr-o stare imatura. E adevarat ca in pilulele trifazice exista ceva mai putin progesteron decat in cele monofazice, dar hormonul si efectul lui sunt acolo, in pantecele mamei, iar in timp degenerarea mucoasei evolueaza, asa ca, chiar daca ceea ce spui tu ar fi valabil in primele luni de administrare, dupa cativa ani nu cred ca mai conteaza. Efectul abortiv se mentine si dupa incetarea administrarii pilulelor pana in momentul in care mucoasa se regenereaza... Chiar daca ni-l doream, vina ca a murit copilul este numai a noastra.