02.06.2009, 11:23:47
|
Member
|
|
Data înregistrării: 22.05.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai te-as ruga sa detaliezi putin, pe ce se bazeaza aceste atestari mai exact?
Concret..
Exista o evidenta concreta a tuturor dinastiilor pana in urma cu 6000 ani?
doar nu crezi ca stiu pe dinafara! si bineanteles ca exista, daca vrei n-ai decat sa cauti, datele nu sunt secrete! atestarile se bazeaza pe aceleasi dovezi pe care se bazeaza si existenta dacilor, dinastiile egiptene, cultura sumeriana, etc.
Dar de ce te-ai iritat asa brusc cand ti s-a pus in vedere sa justifici datarea cu C14?
nu m-am iritat! si nu mi s-a pus in vedere nimic. (ce exprimare, zici ca sunt la interogatoriu)eram putin sarcastica, deoarece cu c14 s-a dovedit autenticitatea giulgiului din torino, acest amanunt se pare ca voua "va scapa".
Da, dar vezi tu, picioare tot n-are..
pai n-are, dar poate sa alerge!:-p
Si un ateu si un credincios poate sa ajunga la 80 ani, dar din punctul de vedere al credinciosului, la capatul celor 80 ani ateul va avea o mare problema.
aici te-ai exprimat corect, doar din punctul de vedere al credinciosului poate avea o mare problema! desi aici am mari indoieli, bunicul meu era foarte credincios, si la sfarsit era inspaimantat! orice fiinta vie se teme de moarte, asta ar trebui sa stii si tu, oricat te-ai bate cu pumnii in piept si ai nega! probabil ca n-ai avut experiente de acest tip ca sa stii despre ce vorbesc! partea importanta si cel mai greu de realizat este depasirea momentului! unele animale au reusit aceasta performanta-vezi pisica si torsul.
Hai sa zicem ca poate credinciosul se inseala.
Dar daca nu se inseala ateul a incurcat-o urat de tot.
Eu cred ca un ateu destept ar lua in considerare foarte serios varianta asta.
Problema este ca nici un ateu nu pare insa sa posede gradul asta de inteligenta.
da, de cand cu pascal, vad ca chestia asta a ajuns un fel de lege!
S-au mai dat, s-au mai explicat, problema este daca ai bunavointa sa le intelegi.
pai s-or fi dat, eu sunt convinsa ca nu pe versetele pe care am eu dubii, dar in fine s-o lasam asa! oricum ce am inteles eu pt tine depaseste si domeniul sf.
Ateii da. De ce?
Pentru ca trebuie sa creada si ei in CEVA.
|
asta e valabila pt ambele parti! oricine are aceasta tendinta de a crede in ceva, cred ca e in codul nostru genetic! in acest context nu inteleg de ce e gresit sa idolatrizezi ceva,(stiinta) dar este normal sa idolatrizezi altceva(religia)! omul are mari probleme insa in a crede in el insusi, in a-si explora potentialul! scrierile antice/artefactele pe de-o parte ii arata ceva, in timp ce anumite precepte religioase intelese gresit, il opresc din cercetare, automat din evolutie. pe mine ma surprinde ca de obicei credinciosii mai ales cei fundamentalisti, se folosesc tocmai de stiinta si tehnologie pentru a sustine ca aceasta nu este buna! un adevarat paradox!
|