Subiect: Despre avort...
View Single Post
Vechi 02.06.2009, 12:45:49
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Nu, chiar nu era ironie. Stiu ce face progesteronul. Eu am cautat o vreme o modalitate de a determina perioada fertila, si o metoda se baza pe masurarea temperaturii corpului dimineata, temperatura care este crescuta , de fapt, de progesteron. De aia intrebam. Si oricum, in faza cand estrogenul este crscut (faza proliferativa), progesteronul este scazut, si invers.
Scuze, credeam ca ma iei peste picior, ca nu ar mai fi nimic de spus decat cele ce s-au descoperit deja, si cum acestea nu sunt suficiente, doar dozarea progesteronului (necesara in anumite patologii ale sarcinii) ar mai ramane de studiat, adica nimic. Imi cer scuze ca am interpretat prea mult. Ce face progesteronul am scris pentru cei care nu stiu, consideram ca tu sti din moment ce credeam ca m-ai luat peste picior.

Prin masurarea temperaturii aflai cand se termina perioada fertila si cand incepe cea infertila. Si determinarea e ceva mai complicata, adica ai nevoie de trei temperaturi mai inalte decat alte 6 anterioare consecutive.
Metodele simpto-termice interpreteaza impreuna cu masurarea temperaturii si diferite simptome ale corpului, unele date de estrogeni (aparitia apoi fluidizarea glerei, scaderea temperaturii, inmuierea si deschiderea colului, prezenta cristalizarii fluidelor in feriga), altele de progesteron (ingrosarea si/sau disparitia glerei, cresterea temperaturii, inchiderea si intarirea colului, congestia mamara).