View Single Post
Vechi 02.06.2009, 13:47:41
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei (III)

[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, dar își zice "Cetatea Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă Noul Ierussalim", pentru cine-i crede) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a III-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE]

[SIZE=4]În ce constă însă răzvrătirea? Adepții vizați de acest “Cuvânt” s-au săturat de vorbe frumoase, dar lipsite de orice finalitate, promisă îndelung și niciodată onorată. Ei s-au săturat să mai fie mințiți. Ei vor un Dumnezeu adevărat, care mai și face cele pe care le promite. Ei vor un Dumnezeu adevărat ca al samarinencii, la care să se închine în duh și în adevăr, căci s-au săturat să se închine la duhurile închipuite din muntele Pucioasei:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Acum iată ce greu Mă ascultă omul, că [/COLOR][COLOR=red]zice că nu sunt Eu, și zice că samarinencei M-am arătat în trup[/COLOR][COLOR=blue]. O, dar acum sunt în duh, și am spus atunci că Mă duc la Tatăl, iar cel ce va păcătui asupra Duhului Sfânt, Care iese în calea lui ca să-i încerce credința, acela își atrage luiși ceea ce Eu am spus pentru acest păcat. Amin."[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]Și totul se trage de la invidioșii de Zidari, care au renunțat să se mai hrănească cu duh șfânt pucios și cu jăratic și au dat bir cu fugiții, lăsându-i pe liderii pucioși fără mâna de lucru ieftină și cu sumbra perspectivă de a ajunge în sapă de lemn. Ei au fost acum un exemplu viu și pentru Tataia, care mai incercase odată să dezerteze, dar pe vremea aceea Zidarii erau în altă barcă și nu s-au grăbit să-l ajute. De aceea, nu putea să lipsească o aluzie fină la adresa nepricopsiților de zidari care nu mai vor să zidească la imperiul liderilor pucioși:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ O, ce greu Mă doare, ce tare Mă doare de la cei neascultători și apoi nemulțumiți în ei! Dacă ei nu știu să [/COLOR][COLOR=red]zidească[/COLOR][COLOR=blue], de ce, oare, dau să strice pe cele [/COLOR][COLOR=red]zidite[/COLOR][COLOR=blue] de Mine? Dacă ei nu știu să sădească, de ce, oare, dau să strice pe cele sădite de Mine? O, ce păcat, ce păcat mare este invidia! O, de unde așa lucrare a duhului rău în [COLOR=red]cei hrăniți de Mine cu Duhul Sfânt[/COLOR]?”[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]Curajul lui Tataia de a-i părăsi pe liderii pucioși este exemplar. După ce și-a mâncat sănătatea până ce efectiv și-a scuipat plămânii pe moșiile liderilor pucioși, iată că ei îl răsplătesc cu amenințări grosolane, ticluite ca din partea “Dumnezeului” lor. Fac și ei ce pot, adică aplică singura lecție pe care o știu foarte bine: exploatează la sânge munca altora în numele unei himere, stând degeaba toată ziua și dând indicății ca doi Ceaușești în caricatură, doi vechili bosumflați, doi concubini reșapați dar plini de ifose, de nemulțumire și de ură, care când nu mai reușesc să convingă prin frică și teroare recurg la amenințări și blesteme pe care, chipurile, ei le coboară din cer ca Sfântul Ilie. Toate slugile lor au înțeles până la urmă înșelătoria și în ce cloacă au intrat, dar se simt terorizați din pricina unor răbufniri “venite de sus”, așteptându-și rândul să intre la “măcinat” în gura de țață a Mihaelei. Toți (cu mici excepții: cei care au înnebunit de-a binelea și s-au pensionat pe diagnostice de psihiatrie) ar vrea acum să ia exemplul Zidarilor și al lui Tataia: să fugă și să se ducă pe pustii, dar se simt paralizați de frica unor consecințe incomensurabile, iar punțile lor de retragere către “lumea largă” au fost retezate cu grijă și din timp de către liderii pucioși. De aceea ei stau mai departe cu capul plecat, rabdă îndelung și așteaptă o minune: fie ca liderii pucioși să se certe între ei (așa cum au mai făcut-o de câteva ori, dar s-au împăcat), să se separe și să plece fiecare pe drumul lui, lăsându-i în plata Domnului; fie ca liderii pucioși să înțeleagă odată pentru totdeauna că timpul mistificărilor și exploatării altora mai săraci cu duhul a trecut, și în consecință să se retragă în necunoscut, atâta vreme cât mai au ocazia, până ce nu se va revolta poporul împotriva lor și nu vor păți ce au pățit Ceaușeștii la lovitura de stat din 1989, convinși că poporul încă îi mai iubește.[/SIZE]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple]Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]30 mai 2009[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]