Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 02.06.2009, 14:28:30
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cunosc alti autori care sa zica acelasi lucru ca si pr Arsenie Boca, doar exemple din mediul inconjurator.
Imi vine in minte un cuvant al pr Teofil care spunea un cuvant de la bunica lui :"Eu am avut copii cum era lejea mai demult : la 2 ani unul".
La 2 ani se refera pr Arsenie, nu la 3.

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu cred ca este tributarul unor prejudecati aici si mai degraba am incredere intr-un medic serios, cinstit daca imi spune ca nu face rau.
Medicii sunt si ei oameni ca noi toti si sunt influentati de atmosfera hipersexualizata din vremurile in care traim. Asa ca nu-s foarte sigur pe ce zic ei. Iar la cercetari n-au acces medici crestini, eu am vazut ca toate concluziile cercetarilor din ultima vreme in domeniul sexualitatii sunt pentru desfrau, in orice forma ar fi el. Poate ca sunt si cercetari oneste, dar concluziile acelora nu ajung pana la noi.

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Era pe vremuri prejudecata ca in timpul sarcinii ar face rau actul sexual, dar conform medicilor este o prejudecata.
Nu ma grabesc sa declar prejudecata o practica a oamenilor din vechime. Nu plec urechea la orice rasturnare de valori. In societatile traditionale de odinioara erau si prejudecati, insa multe practici aratau intelepciunea acumulata vizavi de subiectul in cauza de mai multe generatii. Nu ma incanta atmosfera "hippie" din lumea noastra, care influenteaza si crestinii.

Legat de exemplul cu animalele, ma refeream doar la instinctul de a "respecta" perioada sarcinii, INSTINCT LASAT DE DUMNEZEU. Atata tot. In nici un caz n-am comparat pe om cu animalele dpdv sexual, nici nu mi-a trecut prin cap!!
Sexualitatea este legata de dragoste, de sensibilitate. De acord.
Casatoria nu e pt nastere de copii. De acord. E un mod de mantuire a omului.
Oamenii care se iubesc fac dragoste pt ca se iubesc, de acord.
Dorinta insa poate fi si dorinta de a avea copii pt cei care nu au si isi doresc. Cand si de cate ori binecuvinteaza Dumnezeu cu darul copiilor, asta numai El o stie.

Ramanem probabil fiecare cu convingerile lui. Sper ca pe ale mele sa le pot indeplini pana la capat, ca sa nu fiu "arama sunatoare". Am prieteni care au reusit. Eu cam atam de zis.Pana la urma suntem pe un forum de discutii, nu de convins unul pe altul.
Reply With Quote