View Single Post
Vechi 16.01.2007, 07:33:53
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Nicola3, spune-mi, te rog, NG in ce fel "ataca" ortodoxismul? Sunt crestin-ortodoxa si nu m-am simtit atacata in nici un fel urmarind documentarele de pe acest canal TV.

Am spus ca in oras la mine sunt multi catolici (nu unguri!) si ne intelegem bine. Nu ne-au atacat. La diferite ocazii, preotii nostri slujesc alaturi de cei catolici. Copiii nostri se duc nesiliti la orele de religie ale catolicilor asa cum copiii catolici vin la orele de religie ale ortodocsilor. Profesorii de religie discuta, se sfatuiesc, se pun de acord. Prin natura obiectului pe care il predau, adesea am nevoie de informatii de la prof. de religie catolica.
Cand la bisericile noastre crestin-ortodocse sunt aduse moaste ale vreunui sfant sau icoane facatoare de minuni, catolicii vin in numar foarte mare asa cum vin si preotii lor si slujesc alaturi de ai nostri.
Exemplele ar putea continua. De ce sa facem pacate, de ce sa aruncam piatra daca nu este nevoie? Nu ne ataca nimeni, nici macar catolicii.
Putem pierde multe in viata. Dar credinta, daca o avem in suflet adanc inradacinata, n-o putem pierde, nu ne-o ia nimeni. Ne temem doar atunci cand nu suntem siguri, cand ne indoim, cand oscilam. Cand sufletul este sec/pustiu nu avem ce pierde. Asa ca sa-i lasam in pace pe virtualii "dusmani" si sa ne cercetam sufletele noastre, sa vedem acolo ce avem? Credinta sau temeri? Si de ce temeri?
Reply With Quote