View Single Post
Vechi 02.06.2009, 17:43:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
dar tu de ce crezi ca nu? oi fi tu aia cea mai desteapta si restul lumii sunt niste tembeli nu?
cu ce crezi ca esti mai deosebita decit un pigmeu?

.
Invatatura lui Hristos este una, dar secte sunt mii. Asta arata ignoranta si mandria oamenilor. .[/quote]

Din ce se vede in fara mai degraba arata ignoranta si aroganta noastra nu a lor
In caz ca nu stiai noi traim intr-o lume foarte diversificata in intelegere si varietate de specii.
Oare a spus vreodata Dumnezeu ca o specie este mai dobitoaca decit alta
sau o floare este mai prejos decit alta, sau vre-un om mai slab de minte si mai incet in intelegere decit altul?[/quote]

Acum am vazut mesajul tau.
Discutia era despre intelegerea scripturilor, nu despre mine, nici despre varietatea oamenilor.
Or fi oamenii variati, dar invatatura adevarata este doar una!
Adevarul este unul... nu exista cate un "adevar" pt. fiecare cultura sau secta.
Am mai avut discutia aceasta.

Tu faci confuzie intre intre Adevarul unic care exista independent de mine sau tine si PERCEPTIA adevarului.
Perceptia adevarului poate fi orice, dar nu este adevarul.
Pt. ca doar Iisus a fost singurul de pe aceasta planeta care s-a aflat in posesia Adevarului (El fiind de fapt Adevarul). Noi nu suntem decat niste nevolnici care incearca sa vada un pic de lumina, dar propriile noastre pacate nu ne dau voie sa ajungem la vederea adevarului. Si avem ajutorul Sf. Parinti si ajutorul Bisericii in acest demers. Dar cine nu asculta glasul Bisericii NU ARE CUM SA CUNOASCA ADEVARUL!

Adevarul divin se dezvaluie! Tu nu poti cunoaste nimic prin forte proprii, fara ajutorul harului. Nu are nimic de a face cu nivelul de inteligenta.

Bun, ca am lamurit problema, sper, sa trecem la cealalta: ce ai cu mine? Ma ataci pe fiecare topic, dar nu IDEILE mele, ci pe mine.
Inteligenta mea, la care faci referire, este masurabila. Ai dubii? Daca vrei, te invit pe situl High IQ Society, ne inscriem acolo, aplicam acele teste (care nu masoara nivelul de cunostinte, sunt teste de logica, in principal), vedem scorurile, le comparam.. ca sa nu mai aud aluzii privitoare la inteligenta mea!!!
Reply With Quote