View Single Post
Vechi 02.06.2009, 18:32:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Intre cele 10 Porunci si numarul 666 exista o legatura. Stim ca acest numar o reprezinta pe una din cele doua fiare din Apocalipsa cap. 13 (este vorba de fiara "cu vechime"). Din cartea profetului Daniel aflam ca aceasta fiara "se va incumeta sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25).
Stim obsesia sabthista a adventistilor.
Au sa astepte mult si bine pana au sa fie persecutati pe motiv de sabath, adevarul e ca la ora actuala nu da nimeni doi bani pe chestia asta, nici societatea laica nici cea civila.
Presupunand ca se va reveni la cele 6 zile de lucru pe saptamana (in unele locuri s-a revenit) sincopele legate de ambitiile adventiste cu sabath -ul vor fi fara doar si poate minore, fara doar si poate ca li se va face hatarul (legal) de a nu lucra sambata, in nici un caz nu se va ajunge la mult-dorita-si-asteptata persecutie-pe-motiv-de-sabath.

Citat:
Daca veti citi cele 10 Porunci in catehismul catolic, veti vedea ca porunca a doua lipseste. Porunca a zecea a fost impartita in doua, ca sa iasa tot zece porunci la numar. Tot institutia Romei (sau a Vaticanului) are o mare responsabilitate si in schimbarea intelesului poruncii a patra. Dumnezeu fixeaza ca zi de odihna ziua asaptea iar fiara "schimba vremile si legea" si fixeaza ziua intaia.
stiu ca s-au chinuit mult adventistii sa gaseasca un catehism catolic cu scaparea in cauza, editat probabil intr-o zona cu presiuni adventiste, in lipsa de o alta abordare mai buna.

Stiu ca era unul vechi de acu nu's cati ani, nu stiu de cine editat si in ce imprejurari, chiar v-as da crezare dl. Litanu' daca mi-ati arata inca unul la fel intr-o editie anul 2000+.
Reply With Quote